Un nou protest al diasporei va avea loc pe 10 august: Au primit aprobare dupa ce au dat-o pe Firea in judecata

Luni, 11 Februarie 2019, ora 20:37
7916 citiri
Un nou protest al diasporei va avea loc pe 10 august: Au primit aprobare dupa ce au dat-o pe Firea in judecata
Foto: Arhiva Ziare.com

Un nou miting al diasporei va avea loc pe 10 august, la un an de la manifestatia pasnica inecata in gaze lacrimogene de jandarmi. Daca anul trecut autoritatile si Guvernul au insistat pe faptul ca protestul nu a fost autorizat, de data aceasta demersurile au fost facute din timp si mitingul are unda verde de la Primaria Capitalei.

Cel care si-a asumat protestul este Tommy Tomescu, un medic stomatolog rezident in Marea Britanie, directorul Centrului Comunitar Roman din Londra si prim-vicepresedinte al Consiliului Romanilor de Pretutindeni.

"Am semnat, avem aprobare tehnica", a anuntat luni pe Facebook Tommy Tomescu. Intrebat de Ziare.com daca a avut probleme in obtinerea aprobarii, Tomescu a raspuns "mici sicane".

Amintim ca romanul a depus cererea de aprobare a mitingului, cu 9 luni inainte ca acesta sa aiba loc, pe 12 noiembrie 2018, iar pe 8 ianuarie 2019 a discutat cu Comisia de Ordine Publica din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti conditiile pentru buna desfasurare a noului miting al diasporei.

Dupa ce nu a primit raspuns in termenul legal, a anuntat ca a depus o cerere de chemare in judecata a primarului general Gabriela Firea la Tribunalul Bucuresti.

Acum, protestul e aprobat si merge inainte. Tomescu a anuntat ca 250.000 de persoane vor fi pe 10 august in Piata Victoriei la Bucuresti, iar "scopul adunarii publice il constituie manifestarea protestului in legatura cu problemele diasporei si a politicilor care au dus la crearea si mentinerea acestor probleme".

"In data de 8 ianuarie 2019 am participat la intalnirea cu Comisia de ordine publica din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, unde s-au discutat verbal, timp de cateva ore, aspectele tehnice ale unei posibile pregatiri a mitingului Diasporei.

Pe baza acestei discutii noi am pregatit si am propus un protocol comisiei.

In data de 11 februarie 2019 am venit si am discutat pe baza protocolului de 12 pagini propus de noi. S-au facut niste mici ajustari si, in final, toti membrii comisiei au fost de acord si au semnat acest protocol impreuna cu mine, in calitate de reprezentant al organizatorilor", a declarat luni, pentru Ziare.com, Tomescu.

El a creat si Grupul de Analiza Aprofundata, Realizare Raport si Prezentare pe Scena Mitingului a Problemelor Diasporei si ii invita sa se inscrie pe toti cei care vor sa se implice in organizare si participare la mitingul de anul acesta.

Cei care doresc pot completa formularul AICI

A.S.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#protest 10 august 2019 aprobare , #protest Diaspora