Un nou drog face ravagii in SUA - nume de cod, "Teraflu"

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 17:196152 citiri
Un nou drog face ravagii in SUA - nume de cod, "Teraflu"
Foto: newgeorgia.org

Autoritatile americane sunt in alerta din cauza unei combinatii letale de heroina si un analgezic, aceasta ducand la moartea a 37 de oameni, incepand cu septembrie 2013.

Combinatia a fost distribuita pe intreg teritoriul tarii, scrie CBS News. In vestul statului Pennsylvania s-au inregistrat 22 de cazuri de supradoza in ultimele doua saptamani.

Specialistii au constatat ca heroina gasita in corpul victimelor este diferita fata de cea folosita de obicei. Ea a fost amestecata cu un medicament denumit Fentanyl, care este o substanta narcotica foarte periculoasa, spune specialistul Karl Williams. Ea poate fi chiar si de 100 de ori mai puternica decat morfina.

Efectul obtinut de cei care isi administreaza substanta respectiva este mult mai puternic decat al heroinei simple. In ultimul an, combinatia letala de substante a dus la moartea a 100 de persoane in Rhode Island, Maryland si Pennsylvania. Au mai fost raportate si alte morti in Louisiana si New Jersey.

Pe strazi, combinatia letala este cunoscuta sun denumirile "Teraflu" si "Bud Ice". Dependentii de heroina sunt in cautarea noului drog, asa ca autoritatile americane incearca sa il gaseasca pe cel care prepara combinatia letala, inainte ca ea sa omoare si mai multi oameni.