Un muzeograf imbracat in jandarm rural vegheaza in Muzeul Astra la respectarea masurilor de protectie impotriva noului coronavirus

Joi, 06 August 2020, ora 04:01 2399 citiri
Foto: Facebook/ Muzeul Astra

Un muzeograf imbracat in uniforma folosita urma cu un secol de jandarmii rurali va veghea, de joi pana duminica, in cel mai mare muzeu in aer liber, Muzeul ASTRA, la respectarea masurilor de protectie impotriva noul coronavirus, potrivit unui comunicat de presa.

"Jandarmul rural, personaj al satului si al statului, va fi prezent la datorie prin Muzeul ASTRA, in cadrul programului Anima ASTRA. Este vorba despre colegul nostru muzeograf, Adrian Alexe, care va imbraca o uniforma speciala de vara, un costum din anii 1895-1916, o replica realizata pe baza unei cercetarii stiintifice.

Tunica alba este prezenta in schita La conferinta. Documente omenesti, de Jean Bart (...). In schita este amintita o conferinta despre combaterea holerei, in Dobrogea anului 1912. Rolul din trecut al jandarmului va fi reinterpretat in contextul pandemiei actuale, incepand de maine pana la sfarsitul saptamanii", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Muzeului ASTRA Sibiu, Cosmin Calinescu.

Muzeograful imbracat in jandarm va lua temperatura vizitatorilor si le va aminti regulile de distantare fizica. Acesta va patrula prin muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului, pentru a veghea daca vizitatorii respecta aceste reguli.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News