Un membru CSM ii contrazice pe Alistar si Iordache: Nu au existat invitatii la Comisie pentru toti membrii Consiliului

Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 21:10
7777 citiri
Un membru CSM ii contrazice pe Alistar si Iordache: Nu au existat invitatii la Comisie pentru toti membrii Consiliului
Foto: Facebook/Bogdan Mateescu

Judecatorul Bogdan Mateescu, membru CSM, sustine ca nici el si nici alti membri ai CSM nu au primit invitatii personale din partea Comisiei pentru Legile Justitiei, asa-zisa Comisie Iordache, pentru a participa la sedinta de vineri. Afirmatia sa este contrara celor declarate anterior de Victor Alistar, coleg in CSM, si de presedintele comisiei, deputatul PSD Florin Iordache.

"Referitor la declaratia data presei de catre dl Victor Alistar, in sensul ca fiecare membru al Consiliului Superior al Magistraturii ar fi fost invitat individual la Comisia parlamentara pentru legile justitiei, subliniez public ca nici eu si nici alti membri ai Consiliului cu care am discutat nu au primit o atare invitatie personala din partea comisiei.

Singura solicitare de acest tip a fost primita, cum era firesc, la nivel institutional si tot la acest nivel, cu participarea si acordul membrilor, inclusiv domnia sa, s-a agreat mandatul si modalitatea de reprezentare", scrie vineri seara Bogdan Mateescu pe Facebook.

"Derulata in acest mod, dezbaterea se transforma intr-o discutie intre persoane fizice ori entitati total nereprezentative pentru autoritatea judecatoreasca, confirmandu-se o data in plus ca factorii de decizie pun pe plan secund cooperarea interinstitutionala, tratand subsecvent propunerile judecatorilor si procurorilor formulate prin organul constitutional care ii reprezinta - CSM - fata de cele ale oricarui individ ori microentitate asociativa (mai ales ca propunerile acesteia au fost respinse in mare majoritate de judecatori si procurori) ", afirma judecatorul.

Mateescu chiar ridica problema inutilitatii participarii CSM la sedintele Comisiei: "In aceste conditii, este de reflectat daca participarea institutionala a Consiliului la lucrarile acestei comisii mai are sens".

Amintim ca vineri, pe parcursul lucrarilor, a atras atentia prezenta lui Victor Alistar, membru in CSM din partea societatii civile, dar care nu avea mandat de reprezentare a institutiei, spre deosebire de doua judecatoare de la Directia Legislatie. Pozitiile adoptate de Victor Alistar au intrigat si au determinat CSM sa vina cu precizari publice, in sensul ca el nu reprezinta punctul de vedere al institutiei.

Contactat de Ziare.com, presedintele comisiei speciale, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat ca Alistar a venit la sedinta in calitate de membru al CSM, la invitatia sa, invitatie adresata tuturor membrilor Consiliului.

"Punctul de vedere al CSM a fost prezentat de cele doua doamne judecatoare, care de la inceput au venit si au prezentat punctul oficial al CSM (intai doamna Uzlau si apoi doamna Ceausescu, pentru ca s-au rotit).

Iar domnul Alistar a participat in calitate de membru al CSM, dar, repet, nu a prezentat un punct de vedere al CSM. Noi am invitat la lucrari toti membrii CSM, de la presedinta, vicepresedinti, toti cei 19 cati sunt.

Noi am invitat toti membrii CSM! Daca o parte au dorit sa participe si o parte nu au dorit sa participe, repet, punctul oficial al CSM nu a fost prezentat de dl Alistar, ci de cele doua doamne judecator", a declarat Florin Iordache.

Mai mult, presedintele Comisiei a sustinut ca oricare dintre membrii CSM poate participa de acum inainte la dezbaterile pe Legile Justitiei.

A.S.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Bogdan Mateescu Alistar comisie Iordache, #membri CSM Comisie legi Justitie, #CSM reprezentare comisie Iordache , #CSM