Un mare oras al lumii, capitala europeana a cocainei

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 20:384260 citiri
Un mare oras al lumii, capitala europeana a cocainei

Londra este capitala cocainei din Europa si are cel mai inalt grad de utilizare a drogului, dintre toate orasele continentului, se arata intr-un studiu dat publicitatii miercuri.

In cadrul studiului "European Drug Report 2014" au fost analizate sisteme de canalizare din 42 de orase, in cautare de urme ale drogului, relevand astfel ca Londra are cel mai mare grad de folosire al cocainei, scrie The Independent.

De asemenea, in studiu se mai arata ca marti este ziua saptamanii in care consumul de cocaina este cel mai intens.

In acelasi timp, mostrele recoltate si testate pe durata unei saptamani din anul 2013 au aratat ca Londra este unul dintre orasele cu cel mai ridicat grad de folosire a ecstasy.

Pe locurile urmatoare s-au clasat orasele Amsterdam si Milano.

Situatie uluitoare in Marea Britanie: Cocaina in apa potabila

In general, cocaina si ecstasy sunt cele mai populare droguri din orasele vestice si din unele orase sudice ale Europei, in timp ce metamfetamina este cel mai des intalnita in Europa de Est.

Prezervative pline cu cocaina, destinate Vaticanului

In schimb, rata generala de folosire a drogurilor scade in continuare in tari precum Danemarca si Regatul Unit, dupa un varf in anul 2008. De asemenea, in 11 din 12 tari s-au inregistrat scaderi ale folosirii cocainei, intr-o perioada cuprinsa intre anii 2011 si 2013.