Un impostor in Comisia de la Venetia. Tudorel Toader, o rusine fara de rusine

Luni, 22 Octombrie 2018, ora 07:23
Autor: Ioana Ene Dogioiu
Un impostor in Comisia de la Venetia. Tudorel Toader, o rusine fara de rusine

Tudorel Toader si infractorii din spatele domniei sale care incearca sa transforme statul roman in tinutul mafiei nu au pacalit pe nimeni. Comisia de la Venetia a dat de pamant cu Legile Justitiei si cu modificarile Codurilor Penale.

Toate minciunile dlui Toader ca s-ar fi inteles cu Comisia de la Venetia, ca infama OUG 92 este un raspuns la recomandarile acesteia nu numai ca s-au facut tandari, dar l-au decredibilizat si mai tare in organismul din care nu mai face parte decat formal, cu statutul de politruc cu greu tolerat.

Surse apropiate Comisiei spun ca folosirea de catre dl Toader a recomandarilor acesteia pentru a da noi lovituri Justitiei i-a iritat si mai tare atat pe experti, cat si pe membri. Ca dovada, cu ministrul Toader nu a discutat nimeni la Venetia, nici in comisia preliminara, nici in plen.

Tudorel Toader a mintit, a manipulat, s-a decredibilizat extern total, a ramas doar carcasa ruginita a unui fost profesionist. Este o rusine pentru Romania ca acest autopropus (desemnarea reprezentantului Romaniei in Comisia de la Venetia este singura pentru care ministrul nu a facut niciun simulacru de selectie, propunandu-se direct pe sine) o reprezinta in Comisie, rusine care ar trebui sa inceteze prin demisia impostorului.

Iar acum, ca un mare caracter ce este, incearca sa arunce pisica moarta in curtea Parlamentului atat pentru Legile Justitiei, cat si pentru Coduri.

Este adevarat ca nu au fost formal proiectele domniei sale, dar a fost vreodata prezent pe tot parcursul dezbaterilor din Comisia Iordache, a trimis vreun reprezentant care sa combata modificarile, a dat vreun aviz negativ?

Imi amintesc ca fostul ministru Predoiu a solicitat repetat prezenta dlui Toader si punctul de vedere al ministerului. Tacere. O tacere prin care dl Toader a asumat modificarile. Iar in privinta Legilor Justitiei, forma anuntata de domnia sa in 23 august anul trecut a fost preluata aproape integral in comisie, cu exceptia unor nenorociri si mai mari precum trecerea Inspectiei Judiciare la Ministerul Justitiei.

Faptul ca OUG 92 va fi analizata separat de Comisia de la Venetia nu e nicio victorie pentru dl Toader. Inseamna ca exista mari suspiciuni in privinta documentului. OUG 92 ajunge la CCR ca urmare a unei exceptii ridicate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt semnale ca la Curte a fost prost primita neconstiutionalitatea cu dedicatie pentru doamna Safta, chiar daca aceasta (teoretic) a demisionat.

Deja ordonanta a bulversat sistemul judiciar. Eliminarea completurilor de 3 in apel dupa ce fusesera constituite cu greu in vara genereaza alt balamuc de azi pe maine. Si dupa ce a facut-o pe interesantul zile intregi refuzand precizari, dl Toader, ajuns cu spatele la zid, spune acum ca OUG nu retroactiveaza. Asa cum a formulat-o exact asta face. Si, daca nu a urmarit asta, de ce a schimbat norma tranzitorie din Legea 304 care era foarte clara?

Minciuni, minciuni, ca o plasa in care s-a prins singur crezand ca ii va prosti pe toti, si pe magistrati, si pe stapanii lui politici, si societatea. De parca toti ar fi Gadea, caruia i se aburesc ochelarii de emotie ignoranta cand il aude vorbind.

Iar in ceea ce priveste opozitia reala la amnistie si gratiere a lui Tudorel Toader, ea nu are nicio legatura cu principiile. Ci cu vointa stapanului sau Tariceanu care nu are acest interes. Planurile sale de distrugere a Justitiei sunt diferite si le vedem puse deja in practica de Toader.

Si pentru ca il slujeste atat de bine, CPT nu va renunta la el, deci probabil nu va fi inlaturat la remaniere. A dat o mana de ajutor si absolut neinspiratul Klaus Iohannis, care prin solicitarea demisiei ministrului numai ce i-a securizat pozitia. Daca ii forteaza remanierea, Dragnea va fi acuzat ca ii face jocul presedintelui.

Si, daca tot vorbim despre responsabilitati, poate isi cere scuze si presedintele care mereu nu mai are ce face pentru ca nu a facut ce putea, adica a refuzat sa sesizeze Comisia de la Venetia la cererea Forumului Judecatorilor, in martie.

Daca o facea, poate nu ajungeam cu mizeriile promulgate inainte de acest aviz final. In politica, prostia si ticalosia produc efecte similare.

 Articol citit de 54926 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  CARCOTASUL
  22.10.2018, 13:51
  cititi cea mai recenta declaratie
  a comilitonului lui TT; sa vedeti acolo lipsa de rusine si sfidare fara margini a opiniei societatii civile, a presedintelui, a corpului magistratilor etc.
  argint
  22.10.2018, 13:20
  Ziare.com .....idei pentru uzul limbii romane
  @Leana 9:40
  Tumorel e licentiat in spalator profesionist de WC-uri, dar nu e membru al Comisiei de la Venetia...El merge acolo sa faca un ban in plus din spalat WC-uri, pt ca diploma lui nu e valabila decit in Romanika pt protectia interlopilor penali Dragnea-valcov-tariceanu.
  @Hastalavista...8:04
  Bengosul de Ferrentary o ia in gura de dimineata
  pe Doamna Dogioiu....așa face in fiecare dimineață dar din fata!!
  @travis 9:14
  Ar fi timpul ba miami
  sa tragi apa ca sa nu te ineci.Mai bea o vodca la rusi,tradatorule.Dna sa vina sa va ia ,ba hotilor.Sa va nasteti si sa muriti in pirnaie,ca udrea,acolo va e locul

  hello 12:18
  Esti "scalat" la minimul iq-ului
  rasei umane ! Sa fii slugoi al mafiotilor psd-isti este exact aceasta "scalare" a iq-ului ... Deci nu gandesti cu mintea proprie niciodata, spui si scrii tot ce ti se cere fara sa intelegi nimic ! Si desigur, nici nu ai rusine ca te comporti astfel ...

  Felicitari ziare.com, aveti clientii pe care.i cultivati !
  argint
  22.10.2018, 13:05
  ziare.com
  Redau din articol :

  " Un impostor in Comisia de la Venetia."
  "..si infractorii din spatele domniei sale."
  "..infama OUG92".
  "..politruc greu de tolerat".
  "..a mintit, a manipulat..."
  "..carcasa ruginita..."
  "..rusine care ar trebui sa inceteze prin demisia impostorului."
  "..mizeriile promulgate.."
  "In politica, prostia si ticalosia produc efecte similare."

  Si in presa, as adauga !

  Autoarea textului din care am reprodus opiniile cu iz de hazna de bodega este bine cunoscuta IED.
  Nu mai citesc de ceva timp ceea ce pune in pagina respectiva pareroloaga. Fiind vorba de profesorul T. Toader mi-am incalcat decizia.
  Daca opiniile si modul de exprimare ii apartin este deprimant.
  Daca doar semneaza articolul ce cuprinde invectivele reproduse este descalificant.
  Comentariu inadecvat
  coco8888
  22.10.2018, 12:55
  Tudorica trebuie judecat pentru subminarea justitiei din romania
  Nu poate sa dispara asa deodata fara sa dea socoteala.
  just_comment
  22.10.2018, 12:22
  Comisia de la Venetia n-a zis mare lucru?
  Si asta ce-i?
  https://go.coe.int/m0VQ6

  Opinia a fost adoptata vineri, urmeaza sa fie facuta publica pentru noi, muritorii de rand, astazi. E adevarat, opinia nu face o analiza detaliata, in schimb identifica cele mai grave probleme pentru acest moment.

  Si uite ce mai zic astia:
  "The opinion criticises the excessive speed and the insufficient transparency of the reform process, especially because there were more than 300 amendments, many of them radically reforming criminal policy. The haste in their adoption had a negative impact on the quality of the legislation, which contains contradictions that could cause legal uncertainty in the future."

  Nu-i mare lucru, asa-i? Dar mai multe-s pe site-ul Comisiei de la Venetia. Si urmeaza si altele...
  "The Commission also adopted with some amendments the preliminary opinion issued in July on three drafts laws amending existing legislation on the statute of judges and prosecutors, judicial organisation and the Superior Council of Magistracy. This opinion criticises that these laws would adversely affect the efficiency, quality and independence of the judiciary, with negative consequences for the fight against corruption. "
  MacGigi
  22.10.2018, 11:53
  Sunt de acord ca Tumorel este un impostor. Doar ca as face un pas
  inapoi, ca sa am o viziune mai larga asupra tabloului Romaniei, asa cum se vede el astazi din Diaspora. De aproape 2 ani, sobolanii rosii stalcesc legile penale pentru a scapa de puscarie. De tot atatia ani au reusit sa puna DNA pe rotule, sa scape de Kovesi, sa penetreze toate institutiile statului, sa terfeleasca justitia, sa produca un guvern dee care le este rusine si lor insisi, sa ingroape tara in datorii, sa-si dea privilegii regale, etc. ...

  De aproape doi ani va macina pe toti, milioane de romani! Si se pregatesc sa va toace si mai bine de la anul :((( Si voi?!?!? NIMIC !!! Ati fost aseara 1'000 de oameni in Piata Victoria, 200 in Cluj, 200 in Timisoara, ...

  Eu nu am ce sa spun, nu sunt supusul Sultanului Stirb! Dar voi, chiar nimic-nimic nu aveti sa-i spuneti?

  https://www.youtube.com/watch?v=3bALiJAVTaw

  "Un impostor in Comisia de la Venetia. Tudorel Toader, o rusine fara de rusine".
  marin123
  22.10.2018, 11:41
  Ambele partide, PSD-Alde nu au nimic comun
  cu Democratia si Statul de Drept.Pacatul si rusinea celor doua partide trebuie cautate la Partidul Romania Mare, de unde provine o mare parte din conducatorii lor.Dedy,Codrin Stefanescu,Olguta Vasilescu,Victor Bostinaru,Norica Niculae,Daris Valcov,etc, au fost indoctrinati cu ideile Partidului Romania Mare.Nu intamplator la Bruxelles se discuta sanctionarea celor doua partide anti-europene. Shalom
  MirceaSCALAT
  22.10.2018, 11:15
  Doamnei Ioana Ene Dogioiu,
  Stimata doamna, Ioana Ene Dogioiu, citindu-te si rascitindu-te bag seama ca nici dumneata nu esti altceva decit o Impostoare. Sau cu se numeste acea persoana care pune carul inaintea boilor si in tot ce face (scrie) altceva decit procese de intentie si "catastrofe" nu vede. Profil de Casandra in orice caz nu ai, in schimb de Hidra DA!
  lucianp
  22.10.2018, 13:07
  Dar de ce zici dumneata ca doamna Dogioiu este o impostoare?
  Din contra, domnia sa este epitomul jurnalistului profesionist, care isi bazeaza articolele de opinie pe fapte. Ce este neadevarat in ce scrie doamna Dogioiu?
  Hastalavista
  22.10.2018, 11:30
  Miticii din Scalaralti@ vad ca nu apreciezi informatiile
  doamnei IED!!
  Probabil esti de partea Negosul Tumorel...care pretinzand ca face ***ățenii iși baga oameni lui (PSD) sa ia din fata...Ești si tu unul??????????
  hello
  22.10.2018, 12:18
  @mirceascalat Esti "scalat" la minimul iq-ului
  rasei umane ! Sa fii slugoi al mafiotilor psd-isti este exact aceasta "scalare" a iq-ului ... Deci nu gandesti cu mintea proprie niciodata, spui si scrii tot ce ti se cere fara sa intelegi nimic ! Si desigur, nici nu ai rusine ca te comporti astfel ...
  MirceaSCALAT
  22.10.2018, 11:50
  Ai un IQ .....
  Mã depasesti! Insa esti un bun invatatcel al d-nei pe care o aperi. Faci bascalie in Satus, continui cu un atac la persoana si sfarsesti cu un proces de intentie.
  harapnegru
  22.10.2018, 11:04
  Un impostor in Comisia de la Venetia!
  Membrii comisiei sunt aleși pe criterii stricte,pe merite deosebite,cinste,corectitudine,profesionalism de top,pe criterii de integritate cu o deontologie de varf,etică fără de cusur și toate acestea in folosul justiției aplicabila TUTUROR ,fără excepții???Cine ii alege, cine ii evaluează??Se aleg singuri sau ii alege cineva?Sunt supuși periodic unui examen psihiatric?Intrebări care iși au sensul cand se strecoară un "membru" care devine ca nuca in perete??!!Cand s-a format aceasta comisie, erau valabile unele criterii de valori, insă de cand s-a alăturat vestitul "est", criteriile se pare ca sunt depășite bine.Oare membrii profesioniști ai Comisiei sunt mandri de noii membri, cum de ii tolerează, cum de asista tacit la decredibilizarea imaginii Comisiei?? Comisia de la Veneția nu are nevoie de voturi,deci poate mai ușor sa se auto-evalueze periodic și sa ia masuri pentru păstrarea imaginii de profesionalism in folosul Comunității Europene intactă și să nu lase loc pentru cea mai mica iluzie, ca apără un grup de interese?!!
  Gile
  22.10.2018, 10:00
  Interesant
  Roata morii se invarteste si in politica !
  Acesti mafioti care ne conduc destinele astazi vor raspunde mai devreme sau mai tarziu pentru faptele lor de inalta tradare !
  Inclusiv sluga TuDorel !