Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un fost director de la firma lui Ghita va furniza SRI sistemul IT prin care se controleaza cheltuirea banului public

Luni, 21 August 2017, ora 13:27
4900 citiri
Un fost director de la firma lui Ghita va furniza SRI sistemul IT prin care se controleaza cheltuirea banului public
Foto: Arhiva Ziare.com

Adrian Cruceru, directorul general al companiei care va furniza SRI sistemul IT prin care va fi controlat modul in care se cheltuiesc banii publici, a devenit actionar majoritar al companiei, cu 55% din actiuni. Cruceru a fost director de vanzari catre stat al Asesoft International, companie fondata de Sebastian Ghita.

Cruceru a devenit actionar majoritar al companiei Nova Tech Integrated Solutions in 21 iunie, cand unul dintre actionari, Razvan-Iulian Baicoianu, i-a cesionat un pachet de actiuni reprezentand 15% din capital. Andrei Cruceru a urcat astfel de la 40% la 55% din cota in actionariat, scrie Profit.ro.

Valoarea transferului nu a fost precizata. Actionarii au mai decis si ca Andrei Cruceru va avea posibilitatea de a delega partial sau total atributiile legate de administrare catre Razvan-Iulian Baicoianu prin intermediul unei procuri autentificate de catre un notar public, relateaza sursa citata.

Nova Tech Integrated Solutions a fost infiintata in iulie 2015 de catre Baicoianu si Liviu Mircea Uruc, un apropiat al lui Sebastian Ghita. La infiintare, Uruc detinea 95% din actiuni.

Compania Nova Tech Integrated Solutions in asociere cu Siveco Romania a castigat, la 22 iunie, licitatia organizata de Serviciul Roman de Informatii (SRI) pentru furnizarea sistemului IT prin care se va urmari modul in care institutiile cheltuiesc banii publici.

Adrian Tutuianu, presedintele comisiei parlamentare de control SRI, a explicat in luna iulie ca proiectul SII Analytics-Big Data a fost atribuit asocierii de firme Siveco Romania-Nova Tech Integrated SRL, intrucat oferta Asseco SEE SRL, castigatoare in prima instanta, a fost declarata neconforma.

Proiectul a fost atribuit la un pret de 94.700.000 lei, relateaza Agerpres.

"Ofertantul clasat pe locul I la Big Data, respectiv Asseco SEE SRL, nu a putut prezenta toate functionalitatile asumate si in consecinta oferta depusa a fost declarata neconforma. Prin urmare, s-a analizat oferta clasata pe locul al II-ea, asocierea Siveco Romania - Nova Tech Integrated SRL, care in urma indeplinirii tuturor cerintelor stabilite de autoritatea contractanta a fost desemnata castigatoare", a declarat Tutuianu intr-o conferinta de presa sustinuta la Parlament.

Sistemul IT va trebui finalizat in termen de 20 de luni de la data atribuirii, conform caietului de sarcini, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

Sistemul va trebui sa identifice, printre altele, firmele ai caror actionari sau administratori figureaza la mai multe firme si au cazier judiciar, dar si persoanele fizice cu neconcordante intre venituri si bunurile detinute.

Citeste mai multe despre:

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Sebastian Ghita SRI soft IT, #Cruceru Ghita companie SRI sistem , #sri