Un diplomat roman va conduce Delegatia UE la Abu Dhabi

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 22:14
1737 citiri
Un diplomat roman va conduce Delegatia UE la Abu Dhabi
Foto: Arhiva

Diplomatul roman Mihai Stuparu a fost numit, vineri, de catre Inaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe si politica de securitate, Catherine Ashton ca sef al Delegatiei UE la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite).

Mihai Stuparu a devenit cunoscut opiniei publice in urma implicarii sale in eliberarea ziaristilor romani rapiti in Irak in 2005, el fiind la acea vreme ambasador al Romaniei in aceasta tara.

Mihai Stuparu, audiat in procesul rapirii jurnalistilor in Irak

"Numirea diplomatului roman in aceasta importanta functie a Serviciului European de Actiune Externa (SEAE) reprezinta atat o recunoastere a meritelor candidatului roman, a experientei acestuia in misiuni importante inclusiv in state arabe, cat si a reputatiei si experientei diplomatiei romanesti in regiune cat si in lume", a apreciat ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, conform unui comunicat de presa remis Ziare.com.

"Numirea lui Mihai Stuparu in functia de Sef de Delegatie UE la Abu Dhabi este a treia pozitie de conducere in cadrul SEAE, pe care Romania o obtine, dupa nominalizarea ambasadorului Viorel Isticioaia in functia de director general pentru Asia, in 2010, si a lui Traian Hristea in functia de Sef al Delegatiei UE la Erevan, in 2011.

In acest moment, prezenta romaneasca in cadrul Serviciului se ridica la 18 persoane, din care 11 in Centrala de la Bruxelles si 7 in delegatiile UE", se mai afirma in comunicat.

Mihai Stuparu este membru al Corpului Diplomatic si Consular al Romaniei din anul 1990, a fost ambasador al Romaniei in Qatar in perioada 1999-2003, ambasador al Romaniei in Irak in perioada 2004-2009, ambasador al Romaniei in Australia in perioada 2010-2012 si a condus, in perioada 1997-1999, Directia Orientul Mijlociu din Centrala MAE.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mihai Stuparu delegatia UE, #Mihai Stuparu ambasador, #Mihai Stuparu Emiratele Arabe , #diplomat