Un barbat a murit dupa interventia brutala a jandarmilor UPDATE I-au dat cu spray lacrimogen direct in fata

Sambata, 20 Iulie 2019, ora 16:48
30544 citiri
Un barbat a murit dupa interventia brutala a jandarmilor UPDATE I-au dat cu spray lacrimogen direct in fata
Foto: captura video

Un barbat de 50 de ani din Vatra Dornei a ajuns in stare grava la spital, in coma profunda, dupa ce a fost implicat, vineri seara, intr-o altercatie cu jandarmii din oras.

Incidentul s-a petrecut vineri seara in Vatra Dornei, in timpul unui spectacol de muzica populara. Barbatul a fost reclamat ca ar fi atins indecent o fata de 12 ani. Jandarmii au fost sesizati si au vrut sa-l indeparteze pe barbat din zona scenei, insa sustin ca acesta s-ar fi opus incatusarii.

UPDATE Barbatul a murit la spital sambata dimineata, iar medicii au descoperit ca acesta se afla in stop cardio-respirator din cauza unui infarct masiv suferit in timpul incidentelor cu jandarmii.

"Echipajul de jandarmerie s-a deplasat in zona indicata, a identificat persoana in cauza si i-a solicitat acesteia sa se deplaseze in afara zonei de spectacol, in vederea stabilirii identitatii. Barbatul, in varsta de aproximativ 50 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a devenit recalcitrant si agresiv, jandarmii fiind nevoiti sa foloseasca materialele de interventie din dotare.

La scurt timp, barbatul si-a pierdut cunostinta, iar jandarmii au solicitat imediat echipajul medical pentru acordarea primului ajutor. Barbatul a fost stabilizat si transportat la spitalul din localitate", se arata intr-un comunicat transmis presei de Inspectoratul de Jandarmi Judetean Suceava, citat de Monitorul de Suceava.

Intreaga interventie a fost, insa, filmata de un cetatean, si in imagini se poate observa ca interventia jandarmilor a fost de-a dreptul brutala. Doi jandarmi l-au pus la pamant si s-au asezat pe el. Unul dintre el poate fi vazut cum il apasa si il strange in zona gatului, in timp ce barbatul se zbate.

Barbatul nu tine mainile sub el, asa cum au sustinut jandarmii, ci incearca sa se ridice in ele de la pamant sau si le tine pe cap, moment in care jandarmii ar fi putut cu usurinta sa i le puna la spate si sa-l incatuseze.

Dupa cateva minute intervine si o femeie jandarm. Ea sta intai putin langa colegii ei, uitandu-se din cand in cand spre telefonul care o filma. In cele din urma scoate sprayul lacrimogen din buzunar si ii pulverizeaza barbatului direct in fata, de la doar cativa centimetri.

In scurt timp, barbatul inceteaza sa se mai miste, insa jandarmii nu se ridica de pe el imediat. Desi se vede clar ca barbatul nu mai e constient, jandarmii ii pun mainile la spate si il incatuseaza. Mai trece putin timp pana il intorc cu fata in sus si observa ca si-a pierdut cunostinta.

Ii desfac catusele, insa in loc sa cheme ambulanta, ii dau palme si incep sa-l tarasca spre duba.

Medicii de la Spitalul din Vatra Dornei suspecteaza ca barbatul a suferit un infarct si au cerut sa fie transferat cu un echipaj al Ambulantei la Spitalul din Suceava.

In acest caz, Inspectoratul de Politie Suceava a deschis o ancheta, verificari fiind efectuate si de conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Suceava.

Imaginile pot fi vazute AICI

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#jandarmi suceava barbat coma profunda , #jandarmi