(Video) Un avion cu peste 100 de oameni la bord s-a prabusit intr-o zona rezidentiala din Pakistan - UPDATE

Vineri, 22 Mai 2020, ora 16:11
16029 citiri
(Video) Un avion cu peste 100 de oameni la bord s-a prabusit intr-o zona rezidentiala din Pakistan - UPDATE
Foto: Facebook/Pakistan International Airlines

Un avion de pasageri al companiei Pakistan International Airlines s-a prabusit in orasul Karachi, aflat in sudul tarii, a anuntat purtatorul de cuvant al autoritatii aviatiei civile din Pakistan.

Un purtator de cuvant al Pakistan International Airlines a declarat, pentru Reuters, ca la bordul avionului se aflau 99 de pasageri si 8 membri ai echipajului, relateaza The Guardian. Insa ulterior acelasi Aeroport a publicat lista pasagerilor, unde apar doar 91 de persoane, asa ca ramane sa aflam cati oameni se aflau exact in aeronava. Aeroportul Jinnah anunta ca la bord se aflau 51 de barbati, 31 de femei si 9 copii.

Initial au existat informatii pe surse potrivit carora ar fi existat si supravietuitori, insa primarul din Karachi, Wasim Akhtar, a anuntat ca toti cei aflati la bord au murit.

In cladirile peste care s-a prabusit avionul au fost gasite mai multe cadavre, insa si supravietuitori, persoane ranite care au fost duse la spital. Nu exista insa un bilant la sol la acest moment.

"Cel putin trei case au fost puse la pamant, in timp ce alte 10-12 au fost avariate", a anuntat primarul.

Pana acum, 5 cadavre si 6 raniti au fost adusi la Spitalul din Jinnah, potrivit informatiilor oferite de purtatorul de cuvant al unitatii, Seemi Jamali, potrivit CNN.

Zborul PK8303 a decolat din Lahore si trebuia sa aterizeze la 14:30 (ora locala) in Karachi, dar a disparut de pe radar, a declarat pentru CNN purtatorul de cuvant al Pakistan Airlines, Abdullah Khan.

Pilotul a raportat catre turnul de control o problema tehnica inainte de a se pierde contactul. Potrivit oficialului de la autoritatea aviatiei civile, avionul a distrus mai multe cladiri in momentul impactului cu solul.

Marorii spun ca aeronava, un Airbus A320, ar fi incercat de cateva ori sa aterizeze insa fara succes si apoi s-a prabusit in zona rezidentiala de langa Aeroportul International Jinnah.

"Pilotului i s-a comunicat ca are libere ambele piste de aterizare, insa a ales sa mai survoleze aeroportul. De ce a facut asta, daca a fost din cauza unor probleme tehnice, ramane sa aflam", a declarat directorul PIA, Arshad Malik, inainte sa se imbarce intr-un avion care-l duce la fata locului tragediei.

Tragedia aviatica are loc la doar cateva zile dupa ce autoritatile pakistaneze au permis reluarea zborurilor comerciale, dupa perioada de restrictii impuse pentru stoparea raspandirii noului coronavirus. Totodata, tara se pregateste de sarbatoarea sfarsitului Ramadamului si inceputul sarbatorii musulmane Eid al-Fitr, astfel ca multi oameni calatoresc acum spre orasele si satele lor natale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#avion prabusit Pakistan , #avion