Un avion British Airways a obtinut un record de viteza peste Atlantic. L-a ajutat Ciara

Luni, 10 Februarie 2020, ora 15:4412112 citiri
Un avion British Airways a obtinut un record de viteza peste Atlantic. L-a ajutat Ciara
Foto: Arhiva Pixabay

O cursa British Airways a aterizat pe aeroportul Heathrow din Londra la numai patru ore si 56 de minute de la decolarea pe pe aeroportul John F. Kennedy din New York, cu 102 minute mai devreme decat era initial programat, gratie furtunii Ciara.

Acesta este un nou record de viteza pentru categoria avioanelor comerciale, subsonice, pe ruta New York - Londra, potrivit Flightradar24, care monitorizeaza zborurile comerciale globale.

Recordul precedent era detinut de o cursa a companiei Norwegian Air care a parcurs distanta de 5.600 de km dintre cele doua orase in 5 ore si 13 minute, potrivit BBC.

"Vantul si curentii de aer au fost ideali pentru o cursa rapida", a spus Ian Petchenik, directorul de comunicatii al Flightradar 24.

Aeronava British Airways, un Boeing 747, a invins la mustata o alta cursa, operata de Virgin Atlantic, care a aterizat pe Heathrow cam in acelasi timp, dar cu un minut mai incet.

Avioanele de pasageri Concorde, construite in parteneriat de britanici si francezi, obisnuiau sa traverseze Atlanticul in doar 3 ore, insa acestea au fost scoase din operatiune in 2003.

Sute de zboruri anulate in Europa din cauza furtunilor

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Vintage
rank 5
"dar cu un minut mai incet." - Mediafax