Ucraina vinde la licitatie 100 dintre fostele inchisori dezafectate

Vineri, 07 August 2020, ora 13:59
2432 citiri
Ucraina vinde la licitatie 100 dintre fostele inchisori dezafectate
FOTO: Pixabay.com

Ministrul ucrainean al Justitiei a lansat un proiect ambitios de vanzare a fostelor inchisori dezafactate, cu scopul de a modeniza sistemul penitenciar din aceasta fosta republica sovietica, relateaza AFP.

"Incepem o mare vanzare de inchisori", a anuntat joi ministrul ucrainean al Justitiei Denis Maliuska, in fata presei, adunate in curtea centrului penitenciar Irpin, in regiunea Kiev.

Aceasta instalatie este prima scoasa la licitatie in Ucraina, in urmatoarele saptamani. In zece ani, autoritatile preconizeaza sa vanda 100.

Inchisoarea Irpin nu mai este folosita de anul trecut. Ultimii sai 120 de detinuti au fost transferati in alte centre de detentie, a declarat pentru AFP directorul acesteia, Leonid Parhomciuk.

Ministrul Justitiei considera fostele inchisori de "un mare interes pentru investitori", pentru ca ele au suprafete mari echipate si "gata sa fie folosite".

"Iar pentru vecini va fi mai bine sa vada altceva decat o inchisoare", apreciaza ministrul.

Centrul penitenciar Irpin - cu o suprafata de opt hectare - este inconjurat de imobile cosnstruite recent, zone verzi si o cale ferata in apropiere.

La inceput era o inchisoare sub cerul liber, infiintata in 1944, ulterior acoperita.

Peste 51.000 de persoane sunt detinute in aproape 130 de inchisori, in Ucraina, potrivit datelor oficiale. Majoritatea instalatiilor sunt foste structuri, intr-o stare deplorabila.

Kievul preconizeaza sa foloseasca o parte a fondurilor obtinute din vanzarea inchisorilor pentru a construi inchisori noi.

Una dintre cele mai celebre inchisori din tara, centrul de detentie Lukianivska, construita la jumatatea secolului al XIX-lea in centrul Kievului, va fi, de asemenea, scoasa la vanzare.

Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Justiţia britanică a decis să închidă procedura de faliment personal împotriva fostului jucător german de tenis Boris Becker, în urma unui acord cu avocaţii săi, a anunţat joi...
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
#inchisoare, #puscarie, #inchisori ucraina, #vanzare inchisoare , #inchisoare