Turista din Cehia, in stare de letargie in Muntii Cernei. Salvamontistii au transportat-o la spital

Autor:N.G.
Sambata, 10 Iulie 2021, ora 16:253308 citiri
Turista din Cehia, in stare de letargie in Muntii Cernei. Salvamontistii au transportat-o la spital
Turistii din Cehia se aflau de sase zile pe munte

Cinci cetateni cehi, plecati de sase zile in drumetie pe traseele montane din judetul Caras-Severin au avut nevoie de sprijinul salvatorilor.

Vineri, in jurul orei 18.00, dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Caras-Severin a fost anuntat ca o persoana se afla in stare de inconstienta in zona "Valea Lunga" din muntii Cernei.

Echipajul de jandarmerie impreuna cu colegii de la salvamont s-au deplasat in zona indicata, pentru acordarea sprijinului de specialitate si transportarea persoanei la o unitate medicala.

Din cauza traseului foarte greu accesibil, in aproximativ o ora, echipa de salvare a reusit sa ajunga in zona indicata. La sosirea echipajului, tanara se afla intr-o stare de letargie, fapt pentru care s-a impus transportarea acesteia la unitatea medicala din Baile Herculane.

Interventia jandarmilor si a salvamontistilor a fost rasplatita si de aceasta data cu cea mai de pret recompensa ce o poate primi un salvator "va multumesc din suflet ca ne-ati salvat"

"Daca va aflati in dificultate pe munte, apelati numarul unic de urgenta 112, precizand urmatoarele: datele de identificare, ce s-a intamplat, cate persoane au nevoie de ajutor si locul unde sunt persoanele aflate in dificultate", transmit cei de la Salvamont.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News