Doi ucraineni, atacați de urs lângă Peleș. Ce decizie au luat autoritățile

Sambata, 04 Decembrie 2021, ora 19:13 7425 citiri
Cei doi turiști atacați de urs au răni la mâini și la picioare FOTO Pixabay

Doi turişti din Uncraina au fost atacaţi de urs, sâmbătă, 4 decembrie, în apropiere de Castelul Peleş din Sinaia. Ambii au traumatisme la brațe, dar sunt conştienţi.

UPDATE 20.15 Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, a declarat la Digi 24 că cei doi turiști ucraineni, despre care ISU raportase inițial că fuseseră atacați și răniți de un urs în zona Castelului Peleș, s-ar fi rănit de fapt încercând să scape de o ursoaică speriată de petardele care răsună în toată stațiunea.

Din declarațiile unor martori ar fi reieșit că ursoaica s-a trezit cu cei doi turiști între ea și puiul ei, a venit spre aceștia, iar ei au încercat să scape, treacând de un gard de sârmă ghimpată și rănindu-se la mâini și la picioare.

UPDATE 19.41 Primăria Sinaia anunță că animalul a fost identificat. Este vorba despre o ursoaică cu doi pui. S-a decis ca duminică dimineață, ursoaica să fie tranchilizată și relocată.

Știrea inițială

Doi turişti din Uncraina au fost atacaţi de urs, sâmbătă, 4 decembrie, în apropiere de Castelul Peleş din Sinaia.

Cei doi turiști sunt un bărbat de 28 de ani, care, potrivit echipelor medicale care l-au preluat, are o rană prin sfâșiere la o mână și un picior, și o femeie de 32 de ani care are o plagă la un picior.

Cei doi turiști au fost preluați de un echipaj SMURD și transportați la Spitalul Sinaia.

Autoritățile locale din Sinaia anunță că au convocat comisia și comitetul pentru astfel de cazuri și că au început patrularea zonei pentru identificarea ursului.

"Dupa analiza cazului (în această seară) se va lua decizia de relocare sau recoltare", se arată în anunțul primăriei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii