Mai mulți turiști au cerut ajutor jandarmilor după ce au văzut urși pe traseele montane

Luni, 27 Septembrie 2021, ora 11:02 1968 citiri
Urs în pădure FOTO: Unsplash.com

Trei turişti au fost coborâţi de pe munte, la sfârşitul săptămânii, de jandarmi şi poliţişti, după ce au văzut un urs şi au cerut ajutor la 112, echipele de intervenţie fiind chemate în alte patru cazuri în care animalele au fost prezente în apropierea zonelor locuite.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, trei persoane se aflau, sâmbătă, pe un traseu turistic în zona vârfului Tarniţa, în proximitatea municipiului Topliţa, când s-au întânit cu un urs. Turiştii s-au speriat şi au sunat la 112, fiindu-le teamă să îşi continue drumul.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj mixt, format dintr-un poliţist şi un jandarm, care i-au ajutat pe cei trei să coboare în siguranţă de pe munte.

La sfârşitul săptămânii, jandarmii au mai intervenit de alte patru ori, după ce prezenţa urşilor a fost anunţată la numărul de urgenţă 112 în localităţile Tăureni, Băile Tuşnad, Şimoneşti şi Cristuru Secuiesc.

Într-un singur caz, respectiv în satul Tăureni, prezenţa ursului a fost confirmată, iar jandarmii au luat măsuri pentru îndepărtarea animalului.

Şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, în weekend, patru mesaje de avertizare RO-ALERT pentru localităţile în care prezenţa ursului a fost semnalată.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News