Intervenţii ale Salvamont, în acest weekend, pe Valea Prahovei. Turiști accidentați sau rătăciți pe traseele montane

Duminica, 08 August 2021, ora 19:10 1513 citiri
Salvamontiștii au salvat mai mulți turiști FOTO Facebok/ Salvamont Prahova

Salvamontiştii din Prahova au participat, în acest sfârşit de săptămână, la şapte acţiuni de recuperare a unor turişti care fie s-au rătăcit pe munte, fie s-au rănit în timp ce se aflau pe traseele de altitudine, cauzele accidentelor fiind neatenţia, oboseala sau echipamentul neadecvat.

Conform bilanţului făcut public de Salvamont Buşteni, salvatorii montani au intervenit în şapte cazuri, pentru recuperarea a opt turişti care au avut nevoie de ajutorul lor, pe traseele montane din zona Văii Prahovei.

Duminică, salvatorii au intervenit în sprijinul unei femei în vârstă de 22 de ani care a leşinat în timp ce se afla pe Platoul Bucegi. La scurt timp după această intervenţie, un turist fără echipament adecvat a rămas blocat în zona de sub Brâul Caraimanului, el fiind coborât în siguranţă, cu coarda.

Sâmbătă, o femeie care se afla pe munte, în zona Valea Spumoasă, a suferit o criză renală, cerând sprijinul Salvamont. Ea a fost transportată şi predată unui echipaj de la Serviciul de ambulanţă.

Tot sâmbătă, în zona Cracul Morarului o altă femeie a suferit o entorsa la piciorul drept. Ea fiind coborâtă tot de către salvamontişti. În Munţii Baiului o altă turistă care a suferit o fractură la braţul stând a fost ajutată de către salvatorii montani, iar un biciclist care a căzut la Gura Diham a avut si el nevoie de îngrijiri medicale.

Totodată, sâmbătă seară salvatorii au participat la o intervenţie dificilă în zona Coştila - Gălbenele, unde doi tineri fără un echipament adecvat s-au rătăcit şi au rămas blocaţi. După mai multe ore de eforturi în condiţii de noapte, aceştia au fost coborâți cu bine.

Conform salvamontiştilor, bilanţul este unul îngrijorător iar accidentele au a ut loc pe fondul neatenţiei, al oboselii şi din cauza echipamentului neadecvat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News