Turisti surprinsi de avalansa in muntii Fagaras. Unul a fost gasit de salvamontisti ingropat partial in zapada

Joi, 29 Aprilie 2021, ora 18:312004 citiri
Turisti surprinsi de avalansa in muntii Fagaras. Unul a fost gasit de salvamontisti ingropat partial in zapada
Avalansa i-a surprins pe cei doi schiori FOTO Facebook/ Salvamont Prahova

Salvamontistii au intervenit in seara zilei de joi, 29 aprilie, pentru acordarea primului ajutor la doi turisti care au fost surprinsi de o avalansa in Valea Balii, in muntii Fagaras, unul dintre turisti fiind ingropat partial in zapada, a anuntat Salvamont Sibiu.

Un roman a murit intr-o avalansa in Alpii austrieci. Insotitorul sau a scapat nevatamat

"Serviciul Public Salvamont Sibiu a intervenit cu o echipa de prim raspuns, in zona Valea Balii pentru evaluarea starii de sanatate si asigurarea transportului a 2 turisti (practicanti ai sporturilor de iarna) surprinsi de o avalansa. Unul dintre turisti a fost ingropat partial. Momentan cei 2 se afla in afara oricarui pericol. Ambii schiori erau echipati corespunzator. Acestia au fost insotiti in siguranta la Balea Cascada de echipa Salvamont", a precizat Salvamont Sibiu.

Vremea in luna mai. Prognoza meteo anunta temperaturi mai scazute decat normalul perioadei

In zona Balea din muntii Fagaras este risc mare de producere de avalanse, potrivit nivologilor sibieni. La Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine in muntii Fagaras se inregistreaza cel mai mare strat de zapada de la o statie meteo din Romania, de 2,83 metri.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News