Turist cu fractură de femur, recuperat de salvamontişti din Masivul Parâng VIDEO

Sambata, 17 Iulie 2021, ora 19:351701 citiri
Turist cu fractură de femur, recuperat de salvamontişti din Masivul Parâng VIDEO
Turistul accidentat a fost coborât cu o targă FOTO Facebook/ Salvamont Gorj

Salvamontiştii din Gorj au recuperat, sâmbătă după-amiază, un turist care s-a accidentat pe un traseu din Masivul Parâng, suferind o fractură de femur. Bărbatul a fost preluat şi a fost coborât pe o targă până în zona în care a fost aşteptat de un echipaj medical de la ambulanţă.

Conform datelor furnizate pe pagina de Facebook a Dispeceratului Naţional Salvamont, salvatorii de la serviciul Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj interveneau, la ora 17.00, pentru acordarea primului ajutor medical şi recuperarea unei persoane accidentată într-un traseu de via feratta - traseu montan dotat pe intreaga sa lungime cu structuri metalice – trepte de fier, şufe metalice, pitoane, poduri suspendate - în zona "Săritoarea ursului". Accidentul a avut loc la aproximativ 200 de metri înălţime, în Cheile Galbenului din masivul Parâng.

"Salvamontiştii au ajuns la locul evenimentului, au acordat primul ajutor medical, victima prezentând o fractură de femur, au stabilizat persoana accidentată, au stabilit traiectoria de coborâre a tărgii şi au pregătit punctele de asigurare şi lansare şi acum derulează operaţiunea de lansare a tărgii către baza peretelui de unde vor transporta victima către locul unde sunt aşteptaţi de ambulanţa trimisă pentru preluarea victimei", mai scriu salvatorii pe reţeaua de socializare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News