Sume colosale cheltuite pentru căutarea unui ceh dat dispărut în Caraiman. Unde a fost găsit turistul teafăr și nevătămat. "Concluziile le trageți dumneavoastră"

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 17:208805 citiri
Sume colosale cheltuite pentru căutarea unui ceh dat dispărut în Caraiman. Unde a fost găsit turistul teafăr și nevătămat. "Concluziile le trageți dumneavoastră"
Salvamontiștii au solicitat inclusiv elicopterul pentru a participa la căutările turistului dat dispărut FOTO Salvamont

Un turist ceh, căutat o zi și o noapte de către salvamontiștii din Bușteni, a fost găsit teafăr în cursul zilei de miercuri, 28 iulie, în gara din Brașov. Bărbatul fusese dat dispărut de către partenerul său de drumeție.

Deși telefonul său a fost apelat în repetate rânduri, acesta nu a răspuns, au precizat salvamontiștii într-un mesaj postat pe Facebook.

”Desfășurare masivă de forțe pentru căutare unui turist ceh, dat dispărut aseară, la ora 21.52, de către colegul său, în zona Brânei Caraimanului. Salvatorii montani au început căutările aseară, continuând până în jurul orei 2.00. Telefonul celui căutat nu putea fi apelat. Dimineața, căutările au continuat terestru, cu efective mărite. Am solicitat și sprijin aerian la IGAv, care a survolat zona, împreună cu un salvator montan. De această dată, telefonul suna, dar acesta nu răspundea. În cele din urmă, turistul ceh a fost găsit în Gara Brașov, în jurul prânzului, de către poliție.

Concluziile le trageți dumneavoastră...”, este mesajul Salvamont Bușteni.

Costurile intervenției au depășit mii de euro, susțin salvatorii montani. Potrivit acestora, cehul a explicat că nu a răspuns la telefon pentru că nu știa limba engleză.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News