Turcia acuza Twitter ca inchide conturi pro-Erdogan

Vineri, 12 Iunie 2020, ora 19:30
2125 citiri
Turcia acuza Twitter ca inchide conturi pro-Erdogan
Foto: Facebook/ Recep Tayyip Erdogan

Twitter a inchis 7.380 de conturi din Turcia si care ar fi fost asociate cu "retele de raspandire" a postulatelor presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, relateaza EFE. Guvernul turc a calificat masura drept "inacceptabila" si un "scandal istoric".

Conturile eliminate sunt asociate "aripii tinere" a Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP) si sunt utilizate pentru "amplificarea narativelor politice favorabile" formatiunii conservatoare, si-a motivat Twitter masura de inchidere. Reteaua de socializare crede ca acesti "actori statali" au atacat conturi ale unor entitati si organizatii adversare guvernului turc si care au fost "tinte repetate ale pirateriei" informatice.

"Decizia companiei (Twitter) si incercarea sa de a discredita guvernul Turciei si o miscare politica populara sunt inacceptabile", a reactionat directorul de comunicare al presedintiei turce, Fahrettin Altun. Justificarile acestei companii sunt de natura "ideologica" si ceea ce se intampla este "un scandal istoric", a continuat Altun.

Oficialul turc a mers mai departe spunand ca "Acest act arbitrar, ascuns sub o perdea de fum a transparentei si libertatii de exprimare, a demonstrat inca o data ca Twitter nu este o companie ce reprezinta o retea de socializare, ci o masina de propaganda."

Acesta a acuzat Twitter ca sprijina propaganda Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat organizatie terorista de Turcia, SUA si UE, si a avertizat asupra "destinului final" al organizatiilor care "incearca sa ia masuri similare".

Twitter a anuntat vineri inchiderea a 32.242 de conturi pe care le considera a fi asociate unor "actori statali" din Turcia, China si Rusia.

De altfel, Ministerul turc de Interne recurge adesea la inchiderea unor conturi de pe retelele de socializare pentru presupuse delicte de terorism sau dezinformare.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#libertatea de exprimare Internet , #acuzatii