Tribunalul Bucuresti amana o decizie privind arestarea lui Mario Iorgulescu

Marti, 03 Martie 2020, ora 14:49
6849 citiri
Tribunalul Bucuresti amana o decizie privind arestarea lui Mario Iorgulescu
Foto: ProTV

Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat, pana joi, pronuntarea unei decizii in cazul cererii procurorilor de arestare preventiva a lui Mario Iorgulescu, acuzat de omor si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

Initial, dosarul a ajuns pe masa judecatorilor pe 17 februarie, insa acestia au amanat luarea unei decizii pana marti, iar azi au anuntat ca amana din nou pronuntarea unei masuri pana joi.

Anchetatorii mentioneaza ca Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu - presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, se afla internat in prezent la o clinica din Italia.

Initial, pe 19 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpa si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

In aceeasi zi, anchetatorii s-au deplasat la Spitalul Elias, Sectia ATI, unde Mario Iorgulescu era internat din 8 septembrie 2019, pentru aducerea la cunostinta a calitatii procesuale si a acuzatiilor, insa, data fiind starea de sanatate critica a fiului presedintelui LPF, aceasta activitate nu a putut fi realizata, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind ca nu era oportuna.

Pe 23 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost externat pentru a fi transportat la o clinica de terapie intensiva din Italia, unde a ramas internat pana pe 7 octombrie 2019, cand a fost externat si preluat de un institut de reabilitare psihiatrica din Italia. Ulterior, pe 31 octombrie 2019, a fost internat la o alta clinica din Italia, unde se afla si in prezent.

Potrivit Parchetului, in continuarea demersurilor de audiere a lui Mario Iorgulescu si, implicit, de aducere la cunostinta a acuzatiilor, la data de 2 octombrie 2019 a fost emis un ordin european de ancheta in acest sens, activitate finalizata de autoritatile judiciare italiene la data de 23 octombrie anul trecut.

"Prin ordonanta din data de 20 decembrie 2019 a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva inculpatului, pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, inculpatul fiind citat pentru aducerea la cunostinta a noii calitati procesuale, insa acesta nu s-a prezentat, invocand, prin aparatorii sai, motive de natura medicala, solicitand ca activitatile sa fie efectuate tot prin procedura judiciara internationala", spun procurorii.

Ulterior, prin ordonanta din 23 ianuarie 2020, a fost schimbata incadrarea juridica a faptelor retinute in sarcina lui Mario Iorgulescu din infractiunile de ucidere din culpa si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, in infractiunile de omor si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante si a fost emis un nou ordin european de ancheta, vizand audierea acestuia, cu aducerea prealabila la cunostinta atat a calitatii de inculpat, cat si a schimbarii incadrarii juridice, activitate adusa la indeplinire de autoritatile judiciare italiene la data de 12 februarie.

In septembrie 2019, Mario Iorgulescu a produs un grav accident auto, fiind sub influenta alcoolului si dupa ce a consumat cocaina.

Procurorii noteaza ca, pe 8 septembrie 2019, pe fondul unei crize de gelozie si intr-o stare de furie, avand o alcoolemie de 1,96 g/l si fiind sub influenta cocainei, intentionand sa se deplaseze din satul Gulia, comuna Tartasesti, spre un club din Parcul Herastrau, Mario Iorgulescu a condus un autoturism marca Aston Martin model DBS, a patruns pe culoarea rosie a semaforului cu 145 km/h in intersectia dintre Sos. Chitilei si str. Teodor Neagoe.

Mario Iorgulescu a accelerat pana la 162 de km/h, in momentul in care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteza redusa pe banda I, dupa care a urcat masina cu partea stanga pe un scuar, apasand la maximum pedala de acceleratie la un vehicul echipat cu un motor ce dezvolta 700 de cai putere, si a patruns pe contrasens, unde a intrat in coliziune frontala, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism marca Audi, condus de un barbat, care a decedat pe loc.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Mario Iorgulescu arestare , #arestare