Magistrala Bucureşti - Constanţa, blocată pe ambele sensuri după ce vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Trenurile de călători au întârzieri de o oră

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 16:45
2814 citiri
Magistrala Bucureşti - Constanţa, blocată pe ambele sensuri după ce vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Trenurile de călători au întârzieri de o oră
Tren deraiat pe magistrala București-Constanța FOTO Facebook/ Lucian Luci

Magistrala Bucureşti - Constanţa este blocată miercuri pe ambele sensuri după ce cinci vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Trenurile de călători dinspre Constanţa au deja întârzieri de o oră, conform tabelei de sosiri din Gara de Nord din Capitală. Este al doilea incident de acest fel în două zile, după ce marți, 20 iulie, un alt tren a deraiat pe aceeași magistrală.

”Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA informează că magistrala Bucureşti - Constanţa este blocată la intrare în staţia CF Feteşti, pe ambele sensuri de circulaţie, din cauza deraierii a cinci vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparţine operatorului ROFERSPED”, anunţă CFR SA.

Din compunerea trenului de marfă, care circula în relaţia Constanţa Port - Lehliu, la ieşire din staţia CF Feteşti, au deraiat 5 din cele 40 de vagoane ale garniturii, ambele fire de circulaţie fiind avariate în urma deraierii.

”Precizăm faptul că, pentru menţinerea şi asigurarea continuităţii circulaţiei feroviare pe Magistrala Bucureşti - Constanţa, operatorii de transport feroviar de călători vor stabili rutele deviate pentru trenurile aflate pe traseu, astfel încât să menţinem operaţional traficul feroviar spre şi dinspre Litoral. Totodată, vă informăm că, reprezentanţii CFR SA au trimis în teren echipele de intervenţie pentru stabilirea soluţiilor necesare remedierii avariilor. De asemenea, conducerea companiei aşteaptă evaluarea pagubelor şi estimarea duratei lucrărilor”, precizează compania.

Mai multe imagini aici.

Incidentul de marți

Un vagon de marfă s-a descompus în mers, pe ruta București-Constanța, pe 20 iulie, când o piesă desprinsă din acesta a căzută pe calea ferată și a dus la deraierea unui vagon. Mecanicul de locomotivă nu a observat, a circulat în continuare încă cinci kilometri și a distrus calea ferată pe toată această distanță. Mersul trenurilor spre litoral este grav afectat.

Piesă de la un vagonul unui tren de marfă a căzut marți dimineață, 20 iulie, in jurul orei 3.00, ceea ce a dus la deraierea trenului în cauză.

Potrivit clubferoviar.ro, mecanicul de locomotivă nu a observat incidentul și a circulat în continuare încă cinci kilometri, fapt care a dus la distrugerea căii ferate. Au fost distruse traverse și schimbătoare de cale, care fac imposibilă circulația pe principalul fir spre Constanța.

20 de femei, operate de un fals medic estetician. A încasat mii de euro pentru intervenții
20 de femei, operate de un fals medic estetician. A încasat mii de euro pentru intervenții
Poliția anunță că o femeie care a făcut intervenţii chirirgicale estetice fără a avea calitatea de medic este cercetată de agenții din București care au identificat 20 de victime....
Plan roșu de intervenție activat în Constanța după impactul dintre un microbuz cu 15 elevi și o mașină VIDEO
Plan roșu de intervenție activat în Constanța după impactul dintre un microbuz cu 15 elevi și o mașină VIDEO
Autorităţile din Constanta au activat, miercuri, 27 martie, Planul Roşu de Intervenţie, după un accident în care au fost implicate un autoturism si un microbuz. Cincisprezece copii sunt...
#tren, #CFR, #Constanta , #CFR