Trei sferturi dintre adolescenti au cunoscut bautura si drogurile pana la 17 ani - sondaj

Joi, 22 Mai 2014, ora 10:565095 citiri
Trei sferturi dintre adolescenti au cunoscut bautura si drogurile pana la 17 ani - sondaj
Foto: financiarul.ro

Adolescentii romani incep sa fumeze, sa bea alcool sau sa se drogheze de la 13 ani, dar unii incep de la 11, potrivit unor statistici facute publice de Agentia Nationala Antidrog. Trei sferturi dintre ei, la varsta de 17 ani, deja au practicat cel putin doua din cele trei vicii.

Alcoolul intra in viata tinerilor romani in jurul varstei de 13 ani. La 14 ani, apare fumatul, iar la 15 ani adolescentii se simt pregatiti pentru "iarba". Dependenta sau consumul regulat al acestor substante se instaleaza dupa un an sau un an jumatate de la primul contact, se arata in raportul Agentiei Antidrog, potrivit Antena 3.

Ulterior, tinerii incep sa le si combine. 76% dintre fetele si baietii de 17 ani fumeaza, se drogheaza si beau, in diferite combinatii.

Cei care incep foarte devreme sa consume alcool, la varsta de 20 de ani au mari sanse sa devina alcoolici. Procentul e de aproximativ 30%. Motivatiile celor care se apuca de aceste vicii sunt diverse: curiozitatea, evadarea din realitate, sau cresterea increderii in sine.