Trei romani au fost pusi sub acuzare in SUA pentru o frauda cibernetica de 4 milioane de dolari

Vineri, 16 Decembrie 2016, ora 23:004394 citiri
Trei romani au fost pusi sub acuzare in SUA pentru o frauda cibernetica de 4 milioane de dolari
Foto: Arhiva Ziare.com

Trei romanai au fost pusi sub acuzare in America pentru o frauda cibernetica in valoare de patru milioane de dolari.

Departamentul de Justitie a anuntat, vineri seara, ca acestia au castigat pana la 4 milioane de dolari printr-o schema de frauda cibernetica, care a vizat calculatoarele a aproximativ 60.000 de americani, transmite publicatia Cleveland.

De asemenea, cei trei cetateni romani au fost extradati saptamana trecuta in custodia autoritatilor americane, pentru a fi inculpati intr-un dosar masiv de frauda cibernetic, care a implicat trimiterea a peste 11 milioane de e-mailuri virusate.

Doi dintre romani au aparut vineri in fata unei instante federale, in timp ce audierea celui de-al treilea ar urma sa aiba loc luni in Cleveland.

Bogdan Nicolescu (34 de ani), Tiberiu Danet (31 de ani) si Radu Miclaus (34 de ani) sunt inculpati pentru frauda cibernetica, furt de identitate si complicitate la spalare de bani, iar procurorii au formulat 21 de capete de acuzare impotriva cetatenilor romani.

Anchetatorii sustin ca barbatii au colaborat cu alte persoane din aceeasi grupare de crima organizata pentru a se infiltra in cel putin 60.000 de calculatoare, prin distribuirea unui numar total de 11 milioane de e-mailuri virusate. Gruparea Bayrob a reusit sa fure peste 4 milioane de dolari.

Circa 50 de locuitori din nord-estul Ohio au cazut victime acestei scheme de frauda cibernetica orchestrata de gruparea Bayrob.

Gruparea este anchetata inca din urma cu noua ani, dupa ce o americana a pierdut 8.000 de dolari dupa ce a incercat sa cumpere o masina pe un website clona eBay.

Membrii gruparii furau datele persoanele ale utilizatorilor prin intermediul unor site-uri false, care erau identice cu site-uri celebre precum eBay si PayPal.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Spyridon
rank 1
Romani de care sunteti mandri,d-asta veti primi vize doar de