Trei romani aflati in Grecia, confirmati pozitiv la SARS-CoV-2

Luni, 13 Iulie 2020, ora 19:19
2581 citiri
Trei romani aflati in Grecia, confirmati pozitiv la SARS-CoV-2
Foto: Pixabay

Trei romani aflati in Grecia, doi in Insula Evia si unul la Salonic, au fost testati pozitiv pentru infectia cu noul coronavirus, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE)

Potrivit MAE, cei doi cetateni romani confirmati pozitiv in Insula Evia au fost transferati intr-o unitate hoteliera destinata carantinarii, unde vor ramane pentru douasprezece zile, noteaza AGERPRES.

Ceilalti membri ai grupului cu care cele doua persoane confirmate pozitiv au intrat pe teritoriul Republicii Elene si care au fost testati, la randul lor, la momentul intrarii in Grecia, au fost plasati in izolare, autoritatile locale asigurandu-le apa si alimente, precum si produse de stricta necesitate. Ei urmeaza sa revina in tara in cursul zilei de marti, cu un autocar pus la dispozitie de agentia turistica prin care a fost achizitionat pachetul turistic.

MAE precizeaza ca la nivelul Ambasadei Romaniei la Atena nu au fost receptionate solicitari de asistenta consulara din partea persoanelor in cauza.

Romanul aflat in Salonic a contactat Consulatul General al Romaniei din Salonic, anuntand ca a fost confirmat pozitiv in urma testarii efectuate la intrarea pe teritoriul Greciei. Persoana in cauza a sosit in Republica Elena la data de 8 iulie, aflandu-se in prezent intr-un apartament inchiriat in Salonic, impreuna cu un alt cetatean roman, care pana la acest moment nu a fost testat.

Consulatul General al Romaniei la Salonic intreprinde demersuri pe langa autoritatile elene pentru aplicarea procedurii prevazute de legislatia elena in astfel de cazuri, inclusiv o eventuala retestare a persoanei infectate.

Totodata, mai precizeaza MAE, Ambasada Romaniei la Atena si Consulatul General al Romaniei la Salonic au intreprins demersuri de urgenta pentru solicitarea de date oficiale din partea autoritatilor elene centrale cu privire la situatia celor trei cetateni romani depistati pozitiv, precum si pentru a se asigura ca acestia primesc ingrijirea si asistenta necesare in astfel de situatii.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena 00302106774035 si Consulatului General al Romaniei de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Elena 00306978996222 si al Consulatului General al Romaniei de la Salonic 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet:

www.mae.ro/node/51914

atena.mae.ro

salonic.mae.ro

target="_blank">ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro

www.mae.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Povestea noastră
Povestea noastră
În filonul național sunt încrustate adânc o multitudine de zicătoare, zicale și ziceri care ne caracterizează, descriu și ghidează felul nostru de a fi. Ascund înțelesuri profunde care...
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
#coronavirus, #pandemie, #epidemie, #Grecia, #turisti, #romani, #infectati, #teste, #pozitiv, #MAE , #coronavirus