Ciobani atacați de urs la o stână aflată pe raza județului Harghita. Una dintre victime, în stare gravă UPDATE

Vineri, 23 Iulie 2021, ora 23:42
4227 citiri
Ciobani atacați de urs la o stână aflată pe raza județului Harghita. Una dintre victime, în stare gravă UPDATE
Urs agresiv FOTO Unsplash

Trei ciobani au fost atacați de urs, vineri seara, la o stână din Harghita, unul dintre ei, fiind dat dispărut. Anunțul a fost făcut inițial de Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, într-o emisiune televizată. Ulterior, ISU și Salvamont au transmis că o persoană este grav rănită și o alta dispărută.

UPDATE. Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a informat, vineri, că evenimentul privind atacul de urs din zona fondului forestier arondat judeţelor Suceava - Harghita - Mureş a avut loc pe raza judeţului Harghita.

El a precizat că ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stâne din judeţul Harghita şi trei bărbaţi au încercat să alunge animalul.

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost atacat de urs, suferind mai multe leziuni şi a fost transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiată de locul atacului.

Potrivit lui Epureanu, un tânăr în vârstă de 26 de ani a reuşit să fugă, fiind căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani şi poliţişti.

Cel de-al treilea bărbat este cel care a sunat la 112, conform Agerpres.

Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş şi lucrau la stâna din judeţul Harghita.

Echipe de poliţişti, jandarmi şi salvamontişti din Suceava sprijină activităţile de căutare a bărbatului de 26 de ani, iniţiate şi coordonate de autorităţile din Harghita.

UPDATE. Incidentul s-a produs în satul Drăgoiasa, în zona Poiana Boilor, când un urs a luat o vacă de pe o păşune iar doi ciobani s-au dus cu bâtele să îl sperie, în speranţa că pot salva vaca, potrivit Agerpres.

Unul dintre ciobani a fost atacat de urs şi rănit, iar cel de al doilea, dat dispărut, cel mai probabil a fugit în zona împădurită.

Bărbatul atacat de urs, care prezintă răni multiple, a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu plăgi la cap, torace şi membre.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, Adrian Săraru, victima ”a fost sfâşiată, are multiple plăgi muşcate”.

Totodată, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, col. Ionel Postelnicu, a declarat presei că mai multe echipaje de jandarmi, pădurari, poliţişti şi salvamontişti îl caută pe ciobanul dispărut.

Stirea inițială

Raed Arafat a declarat, vineri seară, la Digi 24, că a fost informat că un urs ar fi atacat o stână din Suceava, trei persoane fiind rănite, dintre care una în stare gravă.

“Aici nu e vorba de un atac într-o zonă urbană sau populată, vorbim de stână, vorbim de zona în care de regulă se află astfel de animale. Ce s-a întâmplat acolo vom acolo când se va vorbi cu martorii, când o să se discute. Acum e doar informaţia că a fost această situaţie şi urmează să vedem ce spun echipele de urgenţă când ajung acolo”, a afirmat Arafat.

Şeful DSU a precizat că echipeje de intervenţie se îndreaptă spre locul indicat.

În luna iunie, un bărbat în vârstă de 50 de ani, care făcea jogging pe un drum între Sugaș Băi și Sfântu Gheorghe, în județul Covasna, a fost atacat de un urs sâmbătă după-amiază, 26 iunie.

Bărbatul a ajuns la spital cu numeroase răni la cap, spate și abdomen, după ce a fost atacat de un urs. Bărbatul a fost stabilizat și apoi a intrat în operație.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cortegiu funerar urmărit de urs, în Mureș: ”Chiar am crezut că intră peste noi” VIDEO
Cortegiu funerar urmărit de urs, în Mureș: ”Chiar am crezut că intră peste noi” VIDEO
Circa 70 de oameni care făceau parte dintr-un cortegiu funerar au fost urmăriți de un urs, în drum spre cimitirul din comuna Bordoșiu, Mureș. Drumul spre cimitir trece printr-o pădure,...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#atacati de urs, #ursul a atacat ciobani, #urs, #atac de urs , #urs