Tramvaiul 41 va fi deviat timp de 16 luni pentru lucrari la metroul din Drumul Taberei

Duminica, 25 Februarie 2018, ora 07:45
11589 citiri
Tramvaiul 41 va fi deviat timp de 16 luni pentru lucrari la metroul din Drumul Taberei
Foto: Arhiva Ziare.com

Linia 41, traseul celui mai folosit tramvai din Bucuresti, va fi deviata timp de 16 luni pentru lucrari la mult-asteptata magistrala de metrou din Drumul Taberei.

Reprezentantii Metrorex au confirmat pentru Economica.net ca tramvaiul 41 va fi deviat in zona Pietei Drumul Taberei (Piata Moghioros) din aprilie 2018 pana in iulie 2019.

"Devierea tramvaiului 41 se va face pe un traseu provizoriu, prin deplasarea locala a celor doua linii de tramvai inspre stanga liniei 41 existente (traseul provizoriu al liniei 41 se va indeparta local cu circa 7 metri fata de Piata Moghioros - in acelasi mod cu devierea locala de trafic) ", a precizat pentru sursa citata Ion Constantinescu, directorul general al Metrorex.

Odata cu sinele, va fi deviat si bulevardul Brasov, in intersectia de la Moghioros.

Toate aceste schimbari sunt necesare pentru lucrarile la statia de metrou Parc Drumul Taberei, care va avea 7 zone de acces. Pentru 3 dintre acestea, e nevoie sa fie mutate sinele de tramvai.

Planul este ca in statia de metrou sa se poata intra direct din refugiul tramvaiului 41, ca la Crangasi.

Inaugurarea noii magistrale de metrou din Drumul Taberei a fost amanata in nenumarate randuri in ultimii ani.

Lucrarile au inceput in 2011, primul termen de finalizare a lucrarilor fiind 2014. Termenul a fost amanat de mai multe ori, in luna noiembrie 2016 autoritatile spuneau ca lucrarile vor fi terminate la finalul anului 2017.

In luna aprilie a anului trecut, ministrul Transporturilor din acea perioada, Razvan Cuc, spunea ca lucrarile la magistrala de metrou care va lega cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei vor fi gata la finalul lunii aprilie 2018.

O luna mai tarziu, Marin Aldea, directorul general de atunci al Metrorex, declara ca Magistrala 5 va fi functionala la finele semestrului I din 2018.

La inceputul lui februarie 2018, am aflat de la actualul sef Metrorex ca inaugurarea liniei de metrou din Drumul Taberei se amana pana in primul trimestru al anului viitor. Insa nici acest termen nu poate fi exact, deoarece depinde de semnarea contractului de siguranta si automatizare a traficului.

Noua linie de metrou ar putea fi, totusi, pusa in functiune inainte ca lucrarile la cele trei accese sa fie finalizate.

Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#tramvai 41 deviat metrou , #ratb