Tragedie aviatica in Apuseni: Primele concluzii ale anchetei CIAS - Cine a fost de vina (Video)

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 18:02
17084 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Primele concluzii ale anchetei CIAS - Cine a fost de vina (Video)

Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) a publicat un raport privind ancheta in cazul tragediei aviatice din Muntii Apuseni, in care se arata ca vremea a fost unul dintre principalii factori ce au dus la producerea accidentului.

Totodata, intr-un comunicat dat publicitatii, se arata ca certificatul de navigabilitate al aeronavei pilotate de Adrian Iovan era unul valabil.

Tragedie aviatica in Apuseni: Dobritoiu saluta timpul record in care s-a ajuns la avion

"Se contureaza faptul ca un factor important care a dus la producerea accidentului au fost conditiile meteorologice nefavorabile din timpul zborului. Din analiza primara a datelor, a reiesit ca aeronava detinea certificatul de navigabilitate in termen de valabilitate", se arata in documentul citat.

De asemenea, raportul preliminar al CIAS arata ca antena responsabila de transmiterea semnalului de urgenta era rupta, iar partea componenta care lipsea nu se afla la locul accidentului si ca "cercetarea lipsei antenei este in desfasurare", iar concluziile in acest sens "vor fi prezentate in raportul final al investigatiei".

Ponta contrazice legistii: victimele accidentului aviatic au murit la scurt timp de la impact

"In ceea ce priveste sistemul ELT al aeronavei, comisia de investigatie a CIAS ajunsa la locul accidentului a constatat ca antena fir responsabila cu emiterea semnalului de 406,025 MHz era rupta de la baza acesteia, iar firul rupt al antenei nu a fost gasit la locul accidentului.

De asemenea, comisia a constatat ca LED-ul transmitatorului se aprindea intermitent, semn ca acesta era activat", se arata in documentul publicat la o luna de la producerea accidentului aviatic.

Tragedie aviatica in Apuseni Autoritatile nu au sunat familia fetei, nici pe dr. Zamfir

Pe 20 ianuarie 2014, un avion pilotat de Adrian Iovan a aterizat fortat intr-o padure din Muntii Apuseni. In aeronava se aflau mai multi medici si o studenta la medicina care era in practica. Echipa se deplasa la Oradea pentru prelevarea unui organ ce urma sa fie transplantat unei paciente de la Bucuresti.

Victimele accidentului au asteptat mai bine de sase ore pana la sosirea salvatorilor. Studenta si pilotul Adrian Iovan au murit, copilotul a suferit numeroase fracturi si a stat internat in spital o luna, iar restul pasagerilor au suferit rani mai usoare.

I.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#accident aviatic Apuseni raport, #raport CIAS conditii meteo, #accident Apuseni conditii meteo, #avion Apuseni Adrian Iovan , #Accident avion Apuseni