Tragedie aviatica in Apuseni: Noi acuzatii in dosarul penal

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 13:00
4031 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Noi acuzatii in dosarul penal
Foto: Romania TV

Procurorii militari din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au inceput, miercuri, urmarirea penala pentru doua noi infractiuni in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

Astfel, in dosarul penal au mai fost incluse infractiunile de neluare a masurilor legale de securitate si sanatate in munca, dar si nerespectarea acestor masuri, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

Decizia procurorilor vine dupa ce, joia trecuta, ei au inceput urmarirea penala pentru comiterea infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neglijenta in serviciu.

Tragedie aviatica in Apuseni: Dosar de urmarire penala pentru ucidere din culpa si neglijenta

Asadar, "in continuarea cercetarilor privind catastrofa aviatica, (...) se efectueaza urmarirea penala pentru urmatoarele infractiuni: ucidere din culpa (...), vatamare corporala din culpa (...), neglijenta in serviciu (...), neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca (...), nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca (...), art. 98 rap. la art. 110 din Codul aerian", se precizeaza in documentul procurorilor.

Tragedie aviatica in Apuseni: Plangeri penale pe numele a trei ministri liberali

Parchetul Militar a precizat, saptamana trecuta, dupa inceperea urmarii penale pentru cele trei infractiuni, respectiv de ucidere si vatamare corporala din culpa si neglijenta in serviciu, ca vor fi audiate mai multe persoane implicate in coordonarea zborului, in operatiunile de localizare, dar si in cautarea si salvarea victimelor tragediei.

Tragedie aviatica in Apuseni: Patru procurori se ocupa de caz - in ce stadiu e ancheta

Dosarul penal deschis in cazul catastrofei din Apuseni a ajuns la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia si-a declinat competenta.

Ancheta a fost demarata pe 20 ianuarie, in ziua in care avionul medical pilotat de Adrian Iovan a aterizat fortat in Muntii Apuseni. Doua persoane si-au pierdut viata, respectiv Iovan si o studenta la Medicina, iar cinci oameni au fost raniti, si anume copilotul si cei patru medici aflati la bord.

D.T.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#dosar penal avion Apuseni, #noi acuzatii avion Apuseni, #acuzatii dosar penal avion Apuseni , #Accident avion Apuseni
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Sa traiasca prokororii, ca comunica cifrat,
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ii incaltza pe astia Armata de nu se vad :)