Tragedie aviatica in Apuseni: Nici seful Romatsa nu are nimic sa-si reproseze - care este motivul demisiei

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 16:05
3538 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Nici seful Romatsa nu are nimic sa-si reproseze - care este motivul demisiei
Foto: Arhiva

Directorul general al Romatsa, Aleodor Francu, a confirmat, miercuri, ca si-a dat demisia, la numai cateva ore dupa ce premierul Victor Ponta a cerut inlocuirea sa din functie.

Francu a precizat ca si-a inaintat demisia Consiliului de Administratie, "pentru linistea si stabilitatea institutiei", adaugand insa ca nu are ce sa isi reproseze pentru modul in care a actionat Romatsa in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, scrie Mediafax.

"Demisia este un act unilateral. In atmosfera creata, nu mai puteam sa-mi exercit functia de manager. Romatsa are nevoie de stabilitate. Nu am nimic sa-mi reprosez. Am demisionat numai pentru linistea si stabilitatea institutiei", a lamurit Francu.

In locul lui Aleodor Francu a fost numit Valentin Cimpuieru, potrivit unor surse din interiorul institutiei, citate de Realitatea TV.

Demiteri dupa tragedia aviatica: Seful Romatsa si un secretar de stat din MAI pleaca, Stroe ramane

Premierul a afirmat, miercuri dimineata, ca a decis sa il demita pe secretarul de stat in Ministerul de Interne, liberalul Catalin Chiper, dar si sa ceara Consiliului de Administratiei al Romatsa inlocuirea sefului institutiei.

In plus, Ponta a precizat ca va cere si demisia sefului Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) in CSAT, sustinand ca "lucrurile au functionat inacceptabil de incet" in cadrul celor trei institutii.

Tragedie aviatica in Apuseni: Directorul Romatsa a demisionat

La scurt timp dupa aceste anunturi, seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Ion Burlui, si-a dat demisia, spunand, de asemnea, ca nu are ce sa isi reproseze, dar ca o face pentru a nu exista suspiciuni legate de colegii lui.

Cele doua demisii au venit in contextul in care autoritatile au reactionat deficitar in cazul accidentului de avion din Muntii Apuseni. Echipele de salvare au ajuns la victime in circa sapte ore, iar STS si Romatsa au localizat gresit zona in care a avut loc aterizarea fortata. Pilotul Adrian Iovan si o studenta la Medicina au murit, iar celelalte perosoane aflate la bord, patru medici si un copilot, au fost ranite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Aleodor Francu demisie, #sef Romatsa demisie, #sef Romatsa accident aviatic, #accident aviatic Apuseni , #Accident avion Apuseni