Tragedia din Muntenegru: Toate trupurile neinsufletite au fost identificate

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 08:00
1569 citiri
Tragedia din Muntenegru: Toate trupurile neinsufletite au fost identificate

Toate cele 18 cadavre ale victimelor accidentului din Muntenegru au fost identificate, a anuntat, miercuri dimineata, Salem Abdu, medic legist sef la Institutul National de Medicina Legala.

"Au fost identificate toate cadavrele, multe dintre ele au fost ridicate de catre familie si, la cererea familiilor, au ramas unele cazuri care vor fi ridicate maine-poimaine, in functie de dorinta familiei si de pregatirile lor", a spus Salem Abdu.

El a precizat ca la procedura de identificare au participat opt medici legisti, dintre care cinci romani si trei din Muntenegru.

Potrivit lui Salem Abdu, echipa de medici legisti a lucrat aproximativ cinci ore.

Intrebat despre starea in care erau cadavrele, acesta a raspuns ca toate prezinta politraumatisme si leziuni grave.

"Dar aceasta nu ne-a impiedicat sa le identificam pe toate si procedura a fost incheiata cu succes", a spus Salem Abdu.

Intrebat daca la identificarea cadavrelor a fost solicitat ajutorul rudelor, Salem Abdu a aratat ca in aceasta etapa contributia familiei a fost esentiala.

Medicul legist a adaugat ca pana la anuntul sau au fost eliberate majoritatea certificatelor de deces, celelalte fiind in curs de redactare, documentele urmand sa fie eliberate pana miercuri dimineata.

Raspunzand unei intrebari, el a mentionat ca la INML mai sunt cinci cadavre.

Unii dintre reprezentantii familiilor celor care si-au pierdut viata in accidentul din Muntenegru organizau, la momentul anuntului lui Salem Abdu, transportul victimelor pentru miercuri dimineata.

Trupurile celor 18 persoane care si-au piedut viata in accidentul din Muntenegru au fost aduse, marti seara, la Institutul National de Medicina Legala (INML), pentru identificare.

Familiile celor decedati, alaturi de colegi si prieteni ai acestora, au sosit in cursul serii la INML, majoritatea preferand sa nu faca declaratii presei.

Unii dintre cei care au venit la INML au declarat, totusi, la intrare, ca au aflat despre accident de la televizor si ca, ulterior, au primit informatii de la autoritatile romane.

Sase dintre victimele decedate au fost deja, practic, identificate in Muntenegru, dar a trebuit sa fie aduse la INML pentru indeplinirea formalitatilor.

Noua dintre victime sunt din Capitala, cinci din judetul Arges, doua din Timis si cate una din Ilfov si Cluj, au declarat marti oficiali din Politie.

Un autocar cu turisti romani s-a rasturnat intr-o prapastie, duminica, in jurul orei 18.00, in urma accidentului pierzandu-si viata 18 persoane, iar alte 29 fiind ranite.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#cadavre identificate accident Muntenegru, #victime accident Muntenegru , #accident Muntenegru