Tragedia de la Maternitatea Giulesti: Nu avem bani, nu stim cine plateste

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 12:39
2388 citiri
Tragedia de la Maternitatea Giulesti: Nu avem bani, nu stim cine plateste

Purtatorul de cuvant al Maternitatii Giulesti, Doru Pana, a declarat ca spitalul nu are bani sa plateasca despagubirile pentru victimele incendiului din 2010.

"Nu stiu sa va spun cine plateste, nu am primit o hartie oficiala cu cat avem de plata. Asigurarea de malpraxis este de un milion de euro, insa aceasta asigurare acopera procedurile medicale defectuoase, nu o priza stricata", a spus Doru Pana, intr-o conferinta de presa.

Reprezentantul spitalului a mentionat ca maternitatea nu are de unde sa dea cele 4 milioane de euro despagubiri si nici nu stie cine va plati acesti bani, fiind de datoria "celor care fac legile" sa stabileasca cine va achita aceasta suma.

"Parintii pot cere. In schimb, noi nu avem acest bani", a continuat Pana. El a spus ca spitalul nu este o societate pe actiuni, astfel ca nu s-ar putea pune problema de a intra in faliment, insa a admis ca lichidatorul ar putea decide ca spitalul sa fie inchis si sa revina celui care a sesizat problema.

"Spitalul e o entitate diferita fata de societatile pe actiuni, nu stiu daca spitalul poate da faliment. Este posibil ca spitalul sa fie inchis si sa vina lichidatorul sa spuna ca de maine spitalul este al celui care a sesizat problema", a mai declarat medicul Pana.

"Toti cei condamnati lucreaza inca in spital. Pana nu avem o hotarare definitiva, nu putem sa desfacem contractele de munca ale oamenilor", a incheiat reprezentantul maternitatii Giulesti.

Sentinte in tragedia de la Giulesti: Asistenta, inchisa - Cat plateste spitalul pentru vietile bebelusilor

Sentintele dupa tragedie

Judecatorul Bogdan Gavrila a condamnat-o pe asistenta Florentina Cirstea, care era de serviciu in ziua incendiului in salonul de Terapie Intensiva nou-nascuti, din cadrul Sectiei de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu" - Maternitatea Giulesti, la doi ani si doua luni de inchisoare pentru ucidere din culpa si la cinci pedepse de cate zece luni de inchisoare pentru vatamare corporala grava din culpa, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, de doi ani si doua luni.

Maternitatea Giulesti a fost condamnata la 400.000 de lei amenda penala pentru ucidere din culpa si la cinci pedepse de cate 80.000 de lei amenda penala. Daca aceasta decizie va ramane definitiva, Maternitatea Giulesti urmeaza sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv amenda penala de 400.000 de lei.

Fostul manager al Spitalului "Panait Sarbu", profesorul Bogdan Marinescu, a primit o amenda penala de 6.500 de lei, iar seful Sectiei neonatologie, medicul Adrian Ioan Toma, a fost achitat.

Seful Serviciului tehnic Vasile Dima a primit o pedeapsa de doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare, iar electricianul Gigel Oprea a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#tragedie maternitate Giulesti, #tragedie Giulesti despagubri spital , #maternitate
Comentarii