Traficant de droguri reținut după ce a comandat stupefiante din Olanda prin Darknet

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 10:03
3485 citiri
Traficant de droguri reținut după ce a comandat stupefiante din Olanda prin Darknet
Valoarea celor două kilograme de substanţă ar fi fost de aproximativ 250.000 de euro FOTO Pixabay

Captură de excepţie a poliţiştilor de la Antidrog Iaşi care au reuşit să oprească un transport de etnobotanice folosite în combinaţie cu heroina, de valoare foarte mare, care trebuia să ajungă pe piaţa neagră a drogurilor.

Valoarea celor două kilograme de substanţă concentrată ar fi fost de aproximativ 250.000 de euro, dacă ajungea la consumatori. Cantitatea de etnobotanice fusese comandată pe Darknet, tocmai din Olanda. În acest caz a fost reţinut un tânăr de 34 de ani, din Bucureşti, care se numeşte Laurenţiu State, şi care distribuia către dealeri din toată ţara. Poliţiştii ieşeni l-au prin în flagrant pe State şi apoi l-au adus la Iaşi.

„În cauză s-a reţinut faptul că inculpatul a comandat substanţe psihoactive, de pe reţeaua darkweb, în vederea comercializării acestora către consumatori de pe teritoriul României. Substanţele erau achitate prin intermediul unor monede virtuale. La data de 19 iulie 2021, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului, după ce acesta a ridicat, de la o firmă de curierat, un colet expediat din Ţările de Jos, ce conţinea cantitatea de aproximativ 2 kilograme de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive“, au precizat reprezentanţii DIICOT printr-un comunicat de presă, citat de Ziarul de Iași.

„Precizăm că, în cazuistica existentă, cantitatea de două kilograme de substanţă psihoactivă care provine din Olanda urma să fie înmulţită cu cofeină şi alte substanţe care urmau să fie comercializate sub formă de doze, profiturile ilicite fiind de peste un milion de lei. De altfel, consumatorii de aceste substanţe îşi administrează dozele prin injectare, şi sunt folosite cu precădere de consumatorii dependenţi de heroină, care amestecă heroina cu acest tip de substanţă pentru a avea efecte mult mai puternice“, se arată în comunicatul DIICOT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Lumea interlopă din județul Vaslui și-a trimis reprezentanții la priveghiul celui considerat cel mai temut interlop din România, Costel Corduneanu. Printre aceștia, Ionuț Moșailov, un...
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Iaşi. Ce interdicții are fostul baron
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Iaşi. Ce interdicții are fostul baron
Curtea de Apel Iaşi a menţinut miercuri, 17 aprilie, decizia dată de Tribunalul Vaslui privind plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Hotărârea Curţii...
#captura droguri, #Iasi, #traficant, #retinut , #droguri