Trafic de droguri la scara industriala in Marea Britanie: captura de miliarde de lire sterline

Marti, 08 Octombrie 2019, ora 19:0517101 citiri
Trafic de droguri la scara industriala in Marea Britanie: captura de miliarde de lire sterline
Foto: Hepta.ro

Treisprezece barbati au fost arestati marti in Regatul Unit in cadrul unei anchete privind cea mai vasta retea de trafic de droguri descoperita vreodata in aceasta tara, valoarea narcoticelor capturate ridicandu-se la cateva miliarde de lire sterline, a anuntat Agentia Nationala pentru Combaterea Criminalitatii de la Londra (NCA), relateaza Press Association si AFP.

Barbatii arestati, cu varste cuprinse intre 24 de ani si 59 de ani, sunt banuiti de apartenenta la filiala britanica a unei grupari infractionale internationale "bine stabilite", care a importat din Olanda peste 50 de tone de heroina, cocaina si canabis, in valoare de "mai multe miliarde de lire sterline", folosind "societati-paravan olandeze si britanice", a mentionat NCA intr-un comunicat.

Arestarile au avut loc la Londra, Manchester, Stockport, St. Helens, Warrington, Bolton, Dewsbury si Leeds.

Un indiciu al amplorii acestei retele de trafic de droguri l-a reprezentat interceptarea, in septembrie 2018, a trei transporturi ce contineau 351 kilograme de cocaina, 92 kilograme de heroina, 250 kilograme de canabis si 1,85 tone de hasis, in valoare totala de 38 milioane de lire sterline (42,3 milioane de euro) in cazul revanzarii.

NCA crede ca in numeroase alte ocazii reteaua de traficanti a importat droguri in Regatul Unit in perioada februarie 2017-octombrie 2018, stupefiantele fiind ascunse in incarcaturi de legume si sucuri transportate in containere via porturile britanice.

"Banuim ca acesti barbati erau implicati intr-o operatiune la scara industriala - cea mai mare descoperita vreodata in Regatul Unit -, importand tone de droguri mortale care erau distribuite unor grupari infractionale din tara", a explicat Jayne Lloyd, comandanta regionala in cadrul NCA.

In aceasta ancheta, patru barbati si doua femei au fost arestati in aprilie in Olanda pe baza unor mandate de arestare europene. Cei sase asteapta extradarea in Regatul Unit.

Citeste si:
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News