Toti pentru justitie! Zeci de cetateni au luat locul magistratilor si au protestat in tacere pe treptele CAB

Miercuri, 20 Martie 2019, ora 21:16
3430 citiri
Toti pentru justitie! Zeci de cetateni au luat locul magistratilor si au protestat in tacere pe treptele CAB
Foto: captura Facebook / Epoch Times Romania

Zeci de cetateni au protestat miercuri seara, de la ora 18:30, pe scarile Palatului de Justitie din Bucuresti, in semn de solidaritate cu magistratii.

Protestul a fost organizat pe Facebook. Oamenii au venit cu pancarte pe care scria "Sustin protestul magistratilor", "Magistrati, nu cedati" sau "Toti pentru justitie", au fluturat drapele si au protestat in tacere, in semn de solidaritate cu judecatorii si procurorii care au facut in repetate randuri acelasi lucru in acelasi loc, ei neavand dreptul sa strige lozinci.

Pentru a sublinia faptul ca sunt nemultumiti, manifestantii au venit cu banderole albe la maini. Multi soferi care treceau prin dreptul lor au claxonat in semn de sustinere, la fel cum s-a intamplat si atunci cand protestau magistratii.

Iar daca luni jandarmii au incercat sa ii intimideze pe judecatori si procurori spunandu-le ca exista un ordin al conducerii Curtii de Apel Bucuresti care le interzice sa protesteze pe treptele institutiei, astazi jandarmii au ramas in zona, dar nu le-au interzis oamenilor sa se manifeste cum doresc.

Printre cei prezenti si care au dat declaratii au fost actorul Mihai Calin, Oana Gheorghiu, de la "Daruieste viata" si Adrian Albu, supravietuitor al incendiului de la Colectiv.

"Noi am venit aici sa sustinem miile de magistrati care s-au manifestat in ultimii doi ani si mai cu seama in ultimele saptamani. In acelasi timp, eu as vrea sa trag atentia ca in afara de povestea cu justitia, economic vorbind suntem pe marginea prapastiei. Sefii de sindicate au datoria sa spuna 'Atentie ca ne ducem in groapa!' E un apel la greva, ce negocieri sa mai fie?", a spus, printre altele, Mihai Calin.

La randul ei, Oana Gheorghiu a spus ca a fost impresionata de imaginea de luni, cand o judecatoare statea singura in fata unei "haite de hoti" pe scarile de la CAB.

Afla mai multe despre: Toti pentru justitie! O tanara judecatoare a protestat singura, in ciuda amenintarilor jandarmilor.

"M-a impresionat foarte tare si mi se pare ca e rolul nostru, al societatii civile, sa ne aparam justitia, pentru ca fara justitie lucrurile n-au cum sa mearga bine. Daca astazi in spitalele din Romania lucrurile nu merg bine este pentru ca a fost foarte multa coruptie si inca exista. S-a furat si probabil inca se fura si se va mai fura", a spus Oana Gheorghiu, adaugand ca acesta este si motivul pentru care "fug politicienii nostri de spitalele de stat" si ca "fara justitie coruptia va inflori".

La randul sau, Adrian Albu, supravietuitor al incendiului de la Colectiv, a explicat ca a venit la acest protest pentru ca "Justitia trebuie aparata tot timpul, mai ales cand magistratii ies, pe cont propriu".

"E grav daca ei ajung sa se organizeze informal si sa protesteze, e foarte grav!", a subliniat el.

Oana Gheorghiu si Adrian Albu i-au dat replici usturatoare lui Florin Iordache, vicepresedintele Camerei Deputatilor, acuzandu-l ca minte atunci cand spune ca situatia din spitalele de stat e aceeasi cu cea de la privat.

Citeste mai multe despre Iordache si-a pierdut cumpatul: "Realitatea din spitale e aia pe care o spun eu!" Ce replica ii da un supravietuitor de la Colectiv.

Protestatarii au ramas in strada circa o jumatate de ora, dupa care au plecat spre case in liniste, nefiind inregistrat vreun incident.

Citeste si Toti pentru Justitie! Cele mai noi informatii despre protestele magistratilor si ale sustinatorilor lor.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#cetateni proteste magistrati Palatul Justitie , #proteste magistrati
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Asta e un gest de mare vitejie! Sa stai degeaba cu o hartie in mana!