Tortionarul Visinescu nu a putut fi audiat - era intr-o "stare emotionala accentuata"

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 16:06
2494 citiri
Tortionarul Visinescu nu a putut fi audiat - era intr-o "stare emotionala accentuata"
Foto: B1TV

Procurorii Parchetului General nu au reusit sa-i ia o declaratie lui Alexandru Visinescu, fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, dupa ce acesta a invocat faptul ca este intr-o "stare emotionala accentuata".

Visinescu a fost chemat marti de procurori sa dea o declaratie in dosarul in care este acuzat de genocid, insa anchetatorii nu au putut sa il audieze.

La iesirea din sediul Parchetului, un nepot al lui Visinescu a declarat ca acesta a suferit un atac cerebral anul trecut in luna decembrie, astfel incat el are dificultati de vorbire.

Guvernul discuta legea de suspendare a pensiilor tortionarilor (Video)

"A suferit un atac cerebral in luna decembrie. El nu mai poate sa vorbeasca, sa lege doua vorbe", a declarat nepotul lui Visinescu.

Pe 3 septembrie, Alexandru Visinescu a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte pentru savarsirea infractiunii de genocid.

"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus inceperea urmaririi penale fata de Alexandru Visinescu sub aspectul savarsirii infractiunii de genocid, constand in aceea ca in perioada 1956 - 1963, in calitate de comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, a supus colectivitatea reprezentata de detinutii politici incarcerati in Penitenciarul Ramnicu Sarat la conditii de existenta sau tratament de natura sa duca la distrugerea fizica a acestora, prin actiuni ce depasesc cadrul legal", precizeaza Parchetul General.

Tortionarul Visinescu este asteptat la Parchet - Faptele nu se prescriu

Alexandru Visinescu este unul dintre cei 35 de tortionari identificati de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. Impotriva sa a fost depusa o sesizare penala pentru omor deosebit de grav, el fiind descris de fostii detinuti politici drept "un individ extrem de crud".

In urma investigatiilor desfasurate, IICCMER a identificat o serie de probe care indica faptul ca, in perioada in care lt. col. (r) Alexandru Visinescu a indeplinit functia de comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, 1956-1963, detinutii politici au fost supusi unui regim de detentie extrem de dur.

Potrivit IICCMER, acesta poate fi calificat drept unul de exterminare, prin raportare la conditiile inumane de detentie, care au dus in final la decesul unor detinuti politici aflati in executarea pedepselor privative de libertate in aceasta inchisoare.

Alexandru Visinescu are 88 de ani si traieste in Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Visnescu audiat stare emotionala, #Visinescu stare emotionala accentuata, #tortionarrul Visinescu Parchet , #Parchet