Tortionarul Alexandru Visinescu, urmarit penal - Parchetul a preluat dosarul

Vineri, 09 August 2013, ora 14:47
2865 citiri
Tortionarul Alexandru Visinescu, urmarit penal - Parchetul a preluat dosarul

Dosarul tortionarului Alexandru Visinescu a ajuns la Parchetul General, care va incepe urmarirea penala in cazul fostului comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat.

Astfel, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a transmis, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca in temeiul dispozitiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedura penala, a dispus preluarea cauzei privind pe Visinescu Alexandru, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii urmaririi penale de catre procurori din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica.

"Motivele care au stat la baza deciziei de preluare vizeaza complexitatea cauzei, volumul mare de activitati procesuale si procedurale ce urmeaza a fi efectuate in vederea solutionarii cu celeritate a acesteia", a anuntat Parchetul General.

Parchetul General cere dosarul tortionarului Alexandru Visinescu

Dosarul lui Visinescu, acuzat ca a supus detinutii politici ai penitenciarului din Ramnicu Sarat unui tratament inuman, in perioada 1957 - 1964, urmeaza sa fie predat pe mana unui procuror, care va trebui sa decida daca incadrarea acestuia se va face la omor deosebit de grav.

Miercuri, Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a dispus declinarea competentei de solutionare a cauzei in favoarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Procurorul militar Ion Vasilache a declarat pentru gandul.info ca, din 2007, competenta pentru anchetarea acestor infractiuni a fost mutata la Parchetul General.

Alexandru Visinescu, fostul comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, a intrat in atentia publica dupa ce jurnalistii de la Gandul si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc au publicat, in urma cu o saptamana, biografia completa a tortionarului, iar la Parchetul General a fost depusa o plangere penala pe numele acestuia, plangere in care este acuzat de omor deosebit de grav.

Mesaj pentru Visinescu: "Tortionare, esti acasa? Mortii nu te lasa" (Galerie foto & video)

Intr-un interviu acordat Ziare.com, presedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, Andrei Muraru, a declarat ca Visinescu va scapa cel mai probabil de inchisoare, daca va fi condamnat, din cauza varstei inaintate.

Identificarea tortionarilor si cum scapa ei de inchisoare Interviu

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Parchet preluat dosar Visinescu, #Alexandru Visinescu urmarit penal, #tortionar Visinescu urmarit penal , #Parchet