Doi tineri au rămas blocaţi în Retezat după o ploaie abundentă cu grindină. Cum au fost salvați

Vineri, 06 August 2021, ora 13:25 2139 citiri
Salvamontiştii din judeţul Hunedoara au intervenit pentru salvarea celor doi FOTO Facebook/ Salvamont Hunedoara

Doi tineri, de 20 şi 21 de ani, au rămas blocaţi în Masivul Retezat, pe traseul către Lacul Ştevia, după ce a pornit o ploaie abundentă, cu grindină, apoi a apărut ceaţa. Jandarmii montani şi salvamontiştii din judeţul Hunedoara au intervenit pentru salvarea celor doi.

"În după-amiaza zilei de 05 august 2021, în jurul orei 18.00, un apel 112 anunţa că 2 persoane au rămas blocate pe munte în Masivul Retezat, pe traseul către Lacul Ştevia. În urma apelului a fost alertată echipa de intervenţie montană constituită din jandarmii Postului Jandarmi Montan Nucşoara.

Având în vedere evaluarea situaţiei de către jandarmi în urma relaţionării cu apelantul 112, cu privire la localizarea acestora, a fost solicitat şi sprijinul Salvamont Hunedoara care avea efective în proximitate, pornindu-se în căutarea lor. Buna cooperare dintre jandarmii montani şi salvamont a avut ca rezultat găsirea celor doi tineri cu vârste de 20 respectiv 21 de ani, la aproximativ 1 oră de la începerea căutărilor”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Inspectoratului de Jandarmi al judeţului Hunedoara.

Cei doi tineri, deşi echipaţi pentru munte parţial, au fost surprinşi de ploaie abundentă, cădere de grindină şi ceaţă, fiind în vigoare la acea oră o atenţionare meteo cod portocaliu de ploi şi vijelii, ceea ce a făcut practic imposibilă înaintarea sau întoarcerea spre Râuşor, de unde porniseră.

Salvamontistul din cadrul Salvamont Râuşor, fiind mai aproape de locul indicat, a ajuns primul la cei doi prieteni, ulterior pe traseu intersectându-se cu echipajul de jandarmi.

Cei doi tineri au fost coborâţi de pe munte în siguranţă până în staţiunea Râuşor, fără a necesita îngrijiri medicale.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News