Tigari de contrabanda, transportate cu drona la Sighetu Marmatiei

Duminica, 17 Decembrie 2017, ora 13:26
5285 citiri
Tigari de contrabanda, transportate cu drona la Sighetu Marmatiei
Foto: Arhiva Pixabay

Politistii de frontiera din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures, au confiscat, la sfarsitul acestei saptamani, peste 11.000 pachete cu tigari de contrabanda de provenienta ucraineana. Tigarile erau ambalate in colete mici si au fost trecute peste frontiera cu o drona.

Politistii de frontiera din Sighetu Marmatiei au sesizat, in noaptea de sambata spre duminica, un zgomot specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina in Romania.

Monitorizand traseul aparatului de zbor, in apropierea frontierei a fost observat un barbat. Somat sa opreasca, acesta nu s-a supus si a incercat sa fuga, astfel ca au fost trase patru focuri de avertisment, in plan vertical.

Astfel a fost prins I. M., in varsta de 54 de ani, din Maramures, in apropierea caruia au fost descoperite 11 colete mici cu tigari de provenienta ucraineana.

In urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.300 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 26.900 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.

Barbatul este cercetat acum pentru contrabanda.

De asemenea, sambata seara, un echipaj al Politiei de Frontiera Siret, judetul Suceava, a observat mai multe persoane care au trecut frontiera, din Ucraina in Romania, cu baxuri in spate.

Dupa ce au ajuns pe teritoriul Romaniei, au abandonat coletele si s-au intors pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost informate autoritatile de frontiera din Ucraina, iar politistii romani au gasit opt colete cu 4.500 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare totala de 52.600 lei.

La randul lor, autoritatile ucrainene au descoperit pe aceeasi directie cinci colete cu tigari si un cetatean ucrainean.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar la final urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.

Si politistii de frontiera din Brodina, judetul Suceava, au descoperit, in ultimele 48 de ore, aproape 5.000 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, a caror valoare depaseste 52.000 lei. Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari pentru identificarea persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#tigari contrabanda drona , #contrabanda