Temperaturi mai ridicate decat normalul in urmatoarele saptamani. Prognoza meteo pentru urmatoarea perioada

Duminica, 20 Septembrie 2020, ora 16:50
1377 citiri
Temperaturi mai ridicate decat normalul in urmatoarele saptamani. Prognoza meteo pentru urmatoarea perioada
Foto: Pixabay

Valorile termice vor fi mai ridicate in urmatoarele trei saptamani decat cele specifice perioadei, la nivelul intregii tari, iar cantitatile de precipitatii vor fi, in general, deficitare in prima parte a intervalului si apropiate de normal catre mijlocul lunii octombrie, releva prognoza de specialitate emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pentru urmatoarele patru saptamani (21 septembrie -19 octombrie).

Potrivit specialistilor, in saptamana 21 - 28 septembrie, temperatura aerului va fi mai mare decat normalul perioadei, in toate regiunile tarii, dar cu o abatere termica pozitiva mai accentuata in extremitatea de vest a tarii si in regiunile nord-estice. De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in zona Carpatilor Meridionali si in sud-estul extrem. Exceptie vor face regiunile din nord-vestul teritoriului, unde cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local excedentare.

In intervalul, 28 septembrie - 5 octombrie, temperatura aerului va avea valori usor mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, in toate regiunile, dar mai ales in cele extracarpatice. Cantitatile de precipitatii vor fi in general deficitare in regiunile sud-vestice si la munte, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

Potrivit ANM, pentru saptamana 5 -12 octombrie sunt anuntate temperaturi ce se vor situa usor peste cele normale pentru acest interval, pe intreg teritoriul Romaniei, dar mai ales in regiunile extracarpatice, iar cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor fi in general deficitare, mai accentuat in regiunile sudice si sud-vestice. In extremitatea estica a tarii regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

In perioada 12 -19 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta saptamana, posibil usor mai ridicate in regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari.

Estimarile meteorologice pentru urmatoarele patru saptamani sunt realizate de catre ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata, iar media saptamanala a abaterilor temperaturii aerului si a cantitatilor de precipitatii este raportata fata de media perioadei 1993-2016.

ANM precizeaza ca fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cel puțin 137 de persoane au murit în urma ploilor abundente care s-au abătut asupra Afganistanului și Pakistanului FOTO/VIDEO
Cel puțin 137 de persoane au murit în urma ploilor abundente care s-au abătut asupra Afganistanului și Pakistanului FOTO/VIDEO
Bilanţul deceselor provocate de furtuni în Afganistan şi Pakistan a crescut la cel puţin 137 în ultimele zile, precipitaţii abundente fiind aşteptate în continuare în unele zone,...
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Meteorologii anunță că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, 20 aprilie, iar în unele zone noaptea se va forma brumă. De asemenea, ANM a emis...
#prognoza meteo, #toamna calda, #precipitatii , #eveniment