Taximetristii din zona Garii de Nord, verificati. Amenzi de aproape 40.000 de lei si autorizatii retinute in doar cateva ore

Marti, 18 Februarie 2020, ora 16:26
Taximetristii din zona Garii de Nord, verificati. Amenzi de aproape 40.000 de lei si autorizatii retinute in doar cateva oreFoto: Arhiva Ziare.com

Politistii locali au verificat modul in care isi desfasoara activitatea taximetristii in zona Garii de Nord, iar in decurs de trei ore au aplicat amenzi in valoare de 38.200 de lei, au retinut doua autorizatii si au sesizat autoritatile ilfovene pentru retinerea altor sase.

Controalele au fost efectuate la sfarsitul saptamanii trecute, informeaza Politia Locala Bucuresti, pe pagina sa de Facebook. Acestea fac parte dintr-o serie de actiuni de verificare a legalitatii in ce priveste transportul public in regim de taxi si de combatere a pirateriei.

"In decurs de numai trei ore, doar in zona Garii de Nord, politistii locali ai Serviciilor Control Transporturi si Circulatie din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au verificat documentele de transport aferente unui numar de 81 de taxiuri, 15 conducatori auto fiind depistati cu nereguli.

Fiindca nu au putut prezenta documentele obligatorii necesare pentru desfasurarea activitatii de taximetrie, cei in culpa au fost sanctionati conform Legii privind transportul in regim de taxi.

Valoarea amenzilor a fost de 38.200 de lei, iar ca masuri complementare au fost retinute doua autorizatii taxi. In plus, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au sesizat autoritatile de autorizare din judetul Ilfov pentru retinerea altor sase autorizatii taxi, iar Brigada Rutiera a fost sesizata in vederea aplicarii suspendarii dreptului de utilizare a unui autovehicul", a precizat sursa citata.

Politia Locala mentioneaza ca actiunile de acest tip vor continua pana la "asigurarea unui cadru civilizat al activitatii taxi, astfel incat bucurestenii sa poata beneficia de servicii de calitate".

 Articol citit de 4016 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Te-o
  18.02.2020, 18:57
  Politia si organele financiare trebuie sa faca sondaje ca "pasageri"
  Cand un taxi cu tarif normal iti refuza cursa,deoarece in fata lui stau "smecheri"cu tarife duble(3,50lei per km.)sau cand iti cer ca la usa cortului tarife exorbitante implicand clar o evaziune fiscala,organele abilitate trebuie sa aplice pe loc sanctiuni ca ridicarea licentelor si a permiselor!
  Dupa cateva sanctiuni popularizate intre soferi,fenomenele nocive vor disparea!
  Mai multi taximetristi imi spuneau ca mafia se intinde pana la Pandele sotul actualei "primar general"Firea!
  O ancheta discreta s-ar impune!Teo
  tata
  18.02.2020, 16:49
  Initiativa laudabila
  Dar trebuie repetata,in fiecare 2 saptamani,dar si alte locuri calde,gen aeroporturi,alte gari.Luat taxiul si ajuns la o destinatie, vazut cat costa cursa.Daca e cazu,pus catusele de maiini si bagat la arest.Confiscat carnetu.O uniforma s-ar inpune,indiferent de compania de taxi.Se pot face multe,sunt si bani de adunat,dar este acel cerc de coruptie,pt ca multi taximetristi sunt protejati,de organele care ar trebui sa ne apere.Am vazut taxiuri fara aparat,deci te intelegeai cu el,dar de unde sti,ca nu iti da la c ap....la primu coltz.Va dati oameni care vin din provincie....o prada sigura...