Task Force constituit la MAE pentru a monitoriza situatia din Israel

Miercuri, 12 Mai 2021, ora 15:21
1815 citiri
Task Force constituit la MAE pentru a monitoriza situatia din Israel
Tiruri de rachete au fost lansate dinspre Fasia Gaza spre Israel FOTO Captura video

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca urmareste indeaproape evolutia situatiei din Israel si condamna cu fermitate tirurile de racheta lansate din Fasia Gaza, care vizeaza zone civile locuite din Israel, se arata intr-un comunicat al institutiei.

"MAE regreta profund toate pierderile de vieti inregistrate in ultimele zile in randul populatiei civile, acestea trebuind evitate cu orice pret. Aceste evolutii au potentialul de a deteriora grav situatia de securitate din regiune, fiind necesara evitarea unei escaladari suplimentare a tensiunilor.

Realizarea unei paci durabile in regiune ramane un obiectiv esential. In acest sens, Romania aminteste atasamentul fata de valorile dreptului international si reitereaza sustinerea pentru implementarea solutiei celor doua state, Israel si Palestina, care sa coexiste in pace si securitate ca singura optiune viabila de natura sa raspunda aspiratiilor legitime ale partilor", se mai arata in comunicat.

Conflictul israeliano-palestinian in imagini tulburatoare. Zeci de morti si sute de raniti in doar cateva ore VIDEO

Totodata, MAE mai precizeaza ca, din dispozitia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, la nivelul institutiei, a fost constituit un Task Force care s-a intrunit de urgenta pentru monitorizarea permanenta si evaluarea situatiei, precum si identificarea principalelor directii de actiune menite sa sprijine cetatenii romani si membrii de familie ai acestora care se afla in zona afectata de conflict.

"Pana la acest moment, misiunile diplomatice ale Romaniei la Tel Aviv si Ramallah nu au primit nicio solicitare de asistenta consulara din partea cetatenilor romani.

Ministerul Afacerilor Externe pastreaza evolutiile din teren in atentia sa prioritara si este pregatit sa acorde asistenta consulara in caz de necesitate. Totodata, MAE recomanda cetatenilor romani din regiune sa manifeste atentie si vigilenta sporite, precum si precautie, cu evitarea zonelor declarate in stare de urgenta", se mai arata in comunicatul citat.

Atac Hamas asupra Israelului cu 130 de rachete, dupa ce aviatia israeliana a distrus o cladire de zece etaje din Gaza VIDEO

MAE aminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Oficiului de Reprezentare al Romaniei la Ramallah: +970-(0) 59 201 3761, precum si la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Tel Aviv: +972 3 529 0613; +972 3 5244644; +972 3 5242482, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al Ambasadei Romaniei la Tel Aviv: +972 54 5643279.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hamas s-a răzgândit: a redus masiv numărul ostaticilor pe care e gata să-i elibereze pentru încetarea focului
Hamas s-a răzgândit: a redus masiv numărul ostaticilor pe care e gata să-i elibereze pentru încetarea focului
Hamas a redus cu mai mult de jumătate numărul ostaticilor pe care este dispusă să îi elibereze în prima fază a unui acord de încetare a focului, a declarat o sursă israeliană apropiată...
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Explozii au fost auzite, în această dimineață, în apropierea unui aeroport din orașul Isfahan, situat în centrul Iranului. Agenția de presă iraniană de stat IRNA și alte surse locale...
#Israel, #Fasia Gaza, #conflict Israel Hamas, #Hamas , #MAE