Tariceanu, despre noul dosar in care e acuzat de abuz in serviciu: Ma voi apara, asa cum am facut-o si in celalalt dosar confectionat; o sa castig si acum

Marti, 15 Decembrie 2020, ora 18:17 2462 citiri
Calin Popescu Tariceanu sustine ca este nevinovat in noul dosar

Fostul presedinte al Senatului Calin Popescu Tariceanu sustine ca va castiga in instanta si in dosarul pentru care a fost trimis, marti, in judecata de Parchetul General pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si complicitate la uzurpare de calitati oficiale, asa cum s-a intamplat si intr-un alt dosar.

"Ca sa mai mute atentia de la 'ciolaniada' PNL-USR-UDMR, argatii domnului Iohannis de la Parchetul General au decis sa ma trimita in judecata pentru un inventat abuz in serviciu. Acuzatia este ca nu am supus votului plenului Senatului solicitarea ANI de incetare a mandatului unui coleg senator.

Procuroarei care m-a anchetat i-a fost prea greu sa citeasca si Regulamentul Senatului, care prevede clar modul in care se realizeaza incetarea mandatului unui senator: solicitarea ANI este trimisa Comisiei Juridice pentru raport, raport care este inaintat Biroului Permanent al Senatului, cel care decide punerea pe ordinea de zi a plenului. Pana la data demisiei mele din functia de presedinte al Senatului, Comisia Juridica nu a venit cu acest raport in Biroul Permanent!", a scris marti, Tariceanu, pe Facebook.

Potrivit lui Tariceanu, "argumentele nu conteaza in vremurile astea, ci (...) doar oportunitatile politice".

"Ma voi apara in fata judecatorilor, asa cum am facut-o si in celalalt dosar confectionat de justitia lui Iohannis! Asa cum am castigat atunci, o sa castig si acum! Dar nu asta ar trebui sa fie stirea zilei (...). Stirea este lupta judecatorilor si reprezentantilor societatii civile din CSM pentru a bloca proiectul de lege care da liber serviciilor de informatii sa se reintoarca in campul tactic al justitiei! Refacerea 'binomului' este pusa la cale de mai multe luni de catre Ministrul Justitiei, cu larga colaborare a presedintelui tarii! (...)

Inseamna ca judecatorii vor primi intr-un plic inchis informatii la care nu au acces nici inculpatii si nici aparatorii lor si mai inseamna ca nu o sa mai fie nici o sansa ca sa castigam 'pe bune' un proces! Inseamna incalcarea tuturor drepturilor si libertatilor noastre si reintoarcerea la o justitie politica dirijata de papusari invizibili! Astazi CSM a respins acest proiect de lege, dar el este in continuare pe ordinea de zi a Senatului. Imi este greu sa anticipez care va fi votul viitorilor senatori pe acest proiect, dar trebuie sa facem tot ce putem ca sa oprim aceasta aberatie daca vrem ca dreptul la o justitie corecta si independenta sa ramana stalpul de baza al democratiei!", a adaugat Tariceanu.

Fostul presedinte al Senatului Calin Popescu-Tariceanu a fost trimis in judecata, marti, de Parchetul General, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si complicitate la uzurpare de calitati oficiale.

Tariceanu este acuzat ca nu a constatat si nu a supus la vot in plenul Senatului incetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, desi acesta avea o decizie definitiva in instanta prin care a fost declarat incompatibil si nu mai putea ocupa o functie publica.

CITESTE SI

Calin Popescu Tariceanu, trimis in judecata pentru abuz in serviciu si complicitate la uzurpare de calitati oficiale

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza LUPTAdeCLASA
LUPTAdeCLASA
rank 5
II trimit vaselina sa o imparta cu Dragnea.
Poza hello
hello
rank 5
Vei merge la drakkne in puscarie!