Tacerea dlui Dragomir. Daniel Dragomir

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 18 Septembrie 2017, ora 12:54
14107 citiri
Tacerea dlui Dragomir. Daniel Dragomir

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir are o lupta personala de dus cu Laura Codruta Kovesi - probabil pentru ca DNA l-a pus sub acuzare intr-un dosar in care a fost arestat preventiv si are deja o prima condamnare nedefinitiva - si cu generalul Florian Coldea, probabil pentru ca nu i-a asigurat imunitatea. Ca acestea sunt tintele, cred ca este evident din tot discursul public al dlui Dragomir.

Domnia sa nu este insa singur, asa cum nu singur a angajat firma Black Cube sa o spioneze pe Laura Codruta Kovesi. Exista fotografii care il infatiseaza alaturi de Alina Bica, Remus Truica, Laura Vicol, care inteleg ca ii e si fina, Elena Udrea.

Surse din anturajul lui Traian Basescu vorbesc si despre dese intalniri ale fostului presedinte cu fostul ofiter SRI.

Pentru televizunile detinute de condamnati sau inculpati, deci ai caror principali adversari sunt tot generalul Coldea si Laura Codruta Kovesi, dl Dragomir este un activ nepretuit.

Domnia sa nu rosteste lucruri fundamental diferite de cele pe care aceste trusturi de presa le vantura de ani de zile. Este fix acelasi lucru si la fel de nefudamentat, dar fosta calitate a lui Daniel Dragomir le da o mai mare greutate la nivel de perceptie publica.

Fostul colonel este extrem de abil. Mai nimic din ceea ce spune nu poate intra sub incidenta unei incalcari a secretului de stat sau a unei calomnii, dar isi acopera generalitatea prin promisiunea ca va face dezvaluiri in fata unei comisii parlamentare de ancheta.

Deci nu numai ca lanseaza un atac asupra credibilitatii unor persoane si institutii, fundamentat numai cu fosta sa calitate, in virtutea careia e de presupus ca ar fi stiut lucruri, dar ridica nivelul asteptarilor si creeaza motivatia pentru un alt scop esential al misiunii sale, si anume crearea acestei comisii care, cu puteri instituite de alt instrument capturat, adica CCR, sa continue la un nivel si mai inalt hartuirea si manipularea inceputa de comisia pentru alegerile din 2009.

Dar grupul dlui Dragomir stie ca mai are de rezolvat o problema, aceea a sustinerii publice pentru DNA si Laura Codruta Kovesi, foarte mare in pofida atacurilor sustinute de pana acum. Si pentru asta e necesar sa fie mai intai decredibilizate institutii de presa si jurnalisti care demonteaza manipularile, care nu apartin mafiei.

Asa se explica atacul masiv comis de Daniel Dragomir asupra a trei jurnalisti si trei institutii de presa: Dan Turturica, Dan Tapalga si Anca Gradinaru, repsectiv, Digi, Hotnews si Europa FM. Amestecarea lor cu Sorina Matei are ca scop credibilizarea demersului.

Ce li se reproseaza, de fapt, factual celor trei? Dl Dragomir subliniaza ca nu ii considera ofiteri acoperiti, pentru a se pune la adapost de vreun protest, dar sustine ca i-ar fi vazut intrand in biroul dlui Coldea.

Nu exista nicio dovada, dar sa presupunem ca asa e. Trei jurnalisti sunt acuzati ca au intrat in biroului unuia dintre sefii unei institutii publice din Romania. Nu in casa vreunui mafiot, nu prin boscheti cu vreun inculpat, nu pe usa din dos sau noaptea prin cimitire. Ziua, intr-o institutie publica.

Si care e fapta reprobabila? Peste tot in lume jurnalistii, mai ales cei de un anumit nivel, au contacte informale cu reprezentanti ai institutiilor publice pentru documentare, pentru stabilire de interviuri, pentru clarificari inainte de a pune ceva pe hartie.

Un jurnalist are voie sa vorbeasca cu oricine, cu conditia ca ceea ce relateaza sa fie adevarul, si dl Dragomir nu a putut dovedi ca vreun cuvant scris sau rostit de cei trei si difuzat de institutiile de presa unde lucreaza a fost neadevarat. Nu poate afirma si proba ca discutiile ar fi fost "instruiri". Dar asta sugereaza si acesta este mesajul imediat ridicat de televizunile condamnatilor sau inculpatilor.

Va aduceti aminte de sintagma lui Taian Basescu "lingator de clante la ambasada SUA", la adresa lui Dan Tapalga? Este acelasi lucru. Contacte firesti intre un jurnalist si ambasadele straine sunt puse intr-o cheie culpabila, clandestina. Acelasi grup, aceeasi metoda?

Si vizati nu sunt numai cei nominalizati. Vizata e intreaga presa libera,

cata a mai ramas ea. Pentru ca dl Dragomir ameninta explicit sa vorbeaca si despre altii. Orice ziarist, orice institutie media isi poate pune problema ce se va inventa sau manipula despre ea. Ce actiuni legitime sau inactiuni ii vor fi rastalmacite si transformate in unele culabile?

Este o forma teribila de intimidare. Daca nu poate fi sufocata financiar, pentru ca traieste pe piata libera, daca nu poate fi zdrobita cu ANAF-ul pentru ca functioneaza legal, putina presa libera care a ramas trebuie decredibilizata pentru a fi redusa la tacere.

O tacere in care sa nu se mai auda decat mizerele manipulari ale puscariabililor sau puscariasilor si in care institutitiile anticoruptie sa poata fi macelarite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Daniel Dragomir SRI, #Daniel Dragomir jurnalisti Coldea, #SRI Coldea jurnalisti , #sri