Papa Francisc, mesaj de condoleante pentru Regina Angliei

Sambata, 10 Aprilie 2021, ora 16:34 2776 citiri
Papa Francisc FOTO: Hepta

Papa Francisc i-a transmis sambata condoleante reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii dupa moartea sotului ei, printul Philip, duce de Edinburgh, salutand totodata amintirea unui barbat ''devotat mariajului sau si familiei'', intr-un mesaj transmis reginei si familiei regale, informeaza AFP si EFE.

Suveranul Pontif a transmis mesajul de condoleante printr-o telegrama trimisa Palatului Buckingham in numele sau de catre secretarul Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin.

mpresionanta poveste de iubire dintre Regina Elisabeta a II-a si Printul Philip. Cum s-au cunoscut cei doi

''Intristat sa aflu de moartea sotului dumneavoastra, printul Philip, duce de Edinburgh, sanctitatea sa Papa Francisc transmite cele mai profunde condoleante Majestatii Voastre si membrilor familiei regale", este mentionat in telegrama.

Britanicii il omagiaza pe printul Philip la Palatul Buckingham si la Castelul Windsor. Buchete de flori si mesaje de condoleante depuse in fata portilor VIDEO

Papa Francisc a amintit ''remarcabila contributie in serviciul public'' al printului Philip si angajamentul acestuia fata de ''educatia si progresul viitoarelor generatii''.

Ducele de Edinburgh a murit vineri la castelul Windsor, la varsta de 99 de ani, iar regina a decretat opt zile de doliu.

In aprilie 2014, papa Francisc i-a primit la Vatican pe regina Elisabeta a II-a, capul Bisericii Anglicane, si pe sotul ei, la 14 ani dupa ultima calatorie a acestora la Roma, in 2000, cand s-au intalnit cu papa Ioan Paul al II-lea, aminteste EFE.

A murit Printul Philip al Marii Britanii. Sotul Reginei Angliei avea 99 de ani

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News