Sute de zboruri anulate in Europa din cauza furtunilor

Duminica, 09 Februarie 2020, ora 17:25
7473 citiri
Sute de zboruri anulate in Europa din cauza furtunilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ 100 de zboruri din si spre aeroportul din Frankfurt, cel mai mare aeroport din Germania, au fost anulate pana la aceasta ora, din cauza furtunii Sabine. Peste 100 de zboruri spre si dinspre cel mai mare aeroport din Amsterdam au fost de asemenea anulate, din cauza furtunii Ciara. Numarul total in Europa se ridica insa la cateva sute.

Un purtator de cuvant al operatorului aeroportuar Fraport, Frankfurt, a precizat ca este vorba de 8% din cele aproximativ 1.200 de plecari si sosiri care sunt programate pentru ziua de duminica pe aeroportul din Frankfurt, dar a avertizat ca numarul zborurilor anulate va creste in cursul dupa-amiezii din cauza cresterii intensitatii vantului.

Aproximativ 120 de zboruri cu plecare sau cu destinatia aeroportul international Schiphol din Amsterdam, unul din cele mai mari din Europa, au fost de asemenea anulate duminica, din cauza furtunii Ciara care a provocat precipitatii si rafale de vant cu viteze de peste 100 de kilometri pe ora. Autoritatile au avertizat populatia sa ramana in casa in contextul in care transportul public si traficul rutier va fi afectat de inundatii si caderi de copaci.

De asemenea, aproximativ 60 de zboruri catre si dinspre Bruxelles au fost anulate duminica in asteptarea furtunii Ciara prognozata sa ajunga in cursul zilei in nordul Europei. Aceste anulari, decise de companiile aeriene, vizeaza zborurile Lufthansa catre si dinspre Munchen si Frankfurt, Eurowings (Stuttgart), KLM (Amsterdam), British Airways (Londra), precum si 38 de zboruri ale Brussels Airlines catre si dinspre Regatul Unit. Alte anulari ar mai putea fi decise in timpul zilei din cauza furtunii, care ar putea provoca si intarzieri, a declarat o purtatoare de cuvant a aeroportului din capitala Belgiei.

In Marea Britanie, zeci de zboruri au fost anulate sau intarziate, iar compania aeriana britanica British Airways a informat ca face tot ceea ce este posibil pentru a incerca sa minimizeze impactul furtunii Ciara. Compania Virgin Atlantic a anulat si ea mai multe zboruri cu plecare de pe aeroportul Heathrow, cel mai mare din Marea Britanie.

Serviciul meteorologic britanic a emis un cod portocaliu de vant pentru Anglia si Tara Galilor pana la ora locala 21.00 iar autoritatile se asteapta ca transportul aerian, feroviar si maritim sa fie perturbat de furtuna Ciara, cu ploi puternice si rafale de vant cu o viteza de peste 130 kilometri pe ora.

Totodata, Ministerul Afacerilor Externe a informat cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Marea Britanie ca, in conformitate cu datele transmise de autoritatile locale, in cursul zilei de duminica teritoriul acestei tari va fi afectat de furtuna Ciara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sute zboruri anulate furtuna Europa, #furtuna Sabine zboruri anulate, #furtuna Ciara zboruri anulate , #furtuna