Suspiciuni de coruptie la Ministerul Muncii (Video)

Joi, 07 Februarie 2013, ora 17:03
6709 citiri
Suspiciuni de coruptie la Ministerul Muncii (Video)
Foto:Arhiva

Un director si un consilier al ministrului Muncii, Mariana Campeanu, au fost audiati joi de procurorii DNA, ei fiind suspectati de acte de coruptie.

Conform Realitatea TV, este vorba despre sefa de cabinet a ministrului si un consilier al acestuia. Acestia ar fi fost inregistrati in timp ce un om de afaceri, denuntator in aceasta cauza, le-ar fi oferit mita si diverse alte facilitati ca sa i se rezolve niste probleme contractuale.

Surse din cadrul anchetei au declarat pentru B1TV ca denuntatorul in cauza ar fi organizat un flagrant joi impreuna cu procurorii DNA. Acesta s-ar fi intalnit cu cele doua angajate ale Ministerului Muncii si ar fi purtat asupra sa echipament de inregistrare audio-video.

Denuntatorul a sustinut ca cele doua femei ar fi gata sa ia spaga pentru a-l ajuta cu un contract in care era implicat si Ministerul Muncii. Daca informatiile se vor verifica, cele doua angajate ar urma sa fie acuzate de luare de mita.

Conform Romania TV, Mariana Campeanu ar fi fost chemata la DNA pentru audieri, in calitate de invinuit. Directia Nationala Anticoruptie a dezmintit informatia, precizand ca nu exista niciun fel de suspiciuni de coruptie asupra ministrului Mariana Campeanu. Precizarea a fost facuta pentru Mediafax de purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan. Acestea sunt singurele informatii oficiale oferite de DNA in acest caz.

De altfel, ministrul nici nu este in tara in aceste zile si conform legislatiei in vigoare, ministrii si ambasadorii sunt singurele categorii din Romania care nu pot fi cercetate in lipsa unui aviz al Parlamentului, iar acesta nu a fost cerut, informeaza B1TV.

Premierul Victor Ponta a precizat, pentru Mediafax, ca a vorbit cu ministrul Muncii la telefon, primind confirmarea ca nu este implicata in dosarul de coruptie, relateaza Realitatea TV.

Pe de alta parte, surse judiciare au declarat pentru Antena3 ca cele doua persoane audiate de procurorii anticoruptie ar fi Iulia Corut, fost director de cabinet al Marianei Campeanu, si Paula Manunceanu, consilier al ministrului.

Deputatul PNL Mihaita Calimente a comentat la postul Realitatea TV ca "este inca un caz pus la cale de DNA".

"Aduceti-va aminte de cazul Remes, un flagrant ratat, care ne-a fost apoi prezentat apoi ca un documentar. DNA nu este in stare sa preintampine adevarate fapte de coruptie, este in stare sa le fabrice", a spus liberalul.

Intrebat cine are interesul sa fabrice astfel de cazuri, Calimente a raspuns: "E un domn asa care se uita mai chioras(...) Cum spunea poetul: ca toata acestea sa poarte un nume, el se numeste Traian Basescu".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#coruptie ministru Mariana Campeanu, #coruptie Ministerul Muncii Campeanu , #DNA