Surse: Fosta sotie a unui milionar roman, retinuta pentru fraude cu fonduri europene

Vineri, 25 Septembrie 2020, ora 08:42
7943 citiri
Surse: Fosta sotie a unui milionar roman, retinuta pentru fraude cu fonduri europene
Foto: Facebook/Politia Romana

Fosta sotie a omului de afaceri Cristin Zamosteanu, Oana Mirela, dar si angajatul acestuia, Ovidiu Cretu, au fost retinuti, joi, pentru 24 de ore, fiind acuzati de presupuse deturnari de fonduri europene, intr-un dosar in care prejudiciul se ridica la 400.000 de euro.

Dosarul de la DIICOT al omului de afaceri Cristin Zamosteanu a trecut, ieri, la o noua etapa dupa ce procurorul de caz a decis sa extinda acuzatiile, relateaza Ziarul de Iasi.

Procurorul Daniel Horodniceanu a dispus retinerea pentru 24 de ore a Oanei Mirela Zamosteanu, fosta sotie a dezvoltatorului imobiliar, pentru infractiunea de "folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false; inexacte sau incomplete; daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene". Pentru aceeasi infractiune a fost inculpat si Ovidiu Cretu, angajat la firmele lui Zamosteanu, care a fost si el retinut pentru 24 de ore.

Potrivit informatiilor obtinute de sursa citata, acuzatiile aduse celor doi retinuti au legatura cu o firma pe nume SC Crizam. In perioada 2010 - 2018, aceasta firma a fost detinuta atat de Mirela Zamosteanu, cat si de Cretu, societatea obtinand prin intermediul unor presupuse documente false fonduri europene de aproape jumatate milion de euro pentru achizitia unor utilaje. De altfel, surse judiciare ne-au precizat ca prejudiciul ar fi de 200.000 de euro in cazul sotiei omului de afaceri, si de alte 200.000 de euro in cazul lui Cretu.

Cel din urma a fost retinut in conditiile in care se afla in arest la domiciliu de mai mult saptamani, pentru faptele de evaziune fiscala imputate in dosarul dezvoltatorului imobiliar. Publicatia locala mentioneaza ca sotia lui Zamosteanu este acuzata si de alte fapte, pentru care a fost pusa sub acuzare inca de la finele lunii iulie, cand au avut loc perchezitiile in acest caz. Mirela Zamosteanu este descrisa de DIICOT ca fiind "membra de baza" a retelei pe care fostul sau sot ar fi pus-o pe picioare pentru a comite fapte de evaziune fiscala si spalare de bani.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#retineri diicot, #diicot zamosteanu, #sotie milionar retinere , #DIICOT