Superimunitatea parlamentarilor scoate oamenii in strada - noi proteste la Universitate (Video)

Duminica, 15 Decembrie 2013, ora 08:59
3705 citiri
Superimunitatea parlamentarilor scoate oamenii in strada - noi proteste la Universitate (Video)

Duminica sunt anuntate noi proteste fata de proiectul minier de la Rosia Montana si exploatarea gazelor de sist, dar si fata de parlamentarii care au adus modificari Codului Penal.

Potrivit anuntului postat pe Facebook, in Capitala, protestatarii sunt asteptati la ora 16:00 la fantana de la Universitate. Protestestul este organizat de miscarea "Uniti salvam".

"Marti 10 decembrie 2013 va ramane in istoria Romaniei ca ziua in care democratia pentru care s-a murit in decembrie 89 a fost subminata chiar de cei au rolul sa o intretina. Sigur, a picat legea minelor si cea a lobby-ului (care ar fi legalizat traficul de influenta), dar noul cod penal favorizeaza infractorii parlamentari, la fel ca si legea amnistiei", se arata in apelul de pe Facebook.

Proteste fata de superimunitate si amnistie - cand au loc si cine le organizeaza

Acest protest a avut parte de o reactie foarte buna, la inceput, pe Facebook, acolo unde peste 2.500 de oameni si-au anuntat participarea. Multi au avut insa parte de o surpriza neplacuta, intrucat, dupa ce au aderat la grup, au constatat ca administratorii paginii au transformat protestul, fara sa ceara parerea participantilor, intr-unul "impotriva intregii clase politice", desi initial protestul se referea doar la superimunitate, votata doar de partidele din USL si careia PDL si o parte din PP-DD i s-a opus. Mai mult, si pagina de fundal a grupului a aparut o spanzuratoare sub care scria "Jos Basescu, Ponta, Antonescu", chiar daca primul a fost de la inceput impotriva superimunitatii.

Principalii vinovati pentru asta au fost considerati cei din jurul protestatarului Claudiu Craciun, unul din cei mai cunoscuti oameni din miscarea "UnitiSalvam", considerat favorabil USL.

In cele din urma, s-a renuntat la inscriptia de sub spanzuratoare si s-a precizat ca protestul ramane unul impotriva "puslamalelor din Parlament".

Acesta este cel de-al treilea protest fata de superimunitate doar in aceasta saptamana. Aproximativ 1.500 de persoane au participat, sambata, in Piata Victoriei, la mitingul de protest organizat de Miscarea Populara impotriva "abuzurilor USL". Cateva sute de persoane s-au strans si miercuri seara la Guvern.

Plenul Camerei Deputatilor a dezbatut marti in regim de urgenta cateva proiecte legislative extrem de controversate, pentru care este for decizional: Legea amnistiei, Legea minelor (absolut necesara pentru proiectul Rosia Montana) si Legea lobby-ului.

Parlamentarii din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor au introdus, marti, cateva amendamente la Codul Penal care ii scot din categoria functionarilor publici pe presedintele tarii, pe parlamentari si profesiile liberale. Astfel, ei nu vor mai putea fi cercetati de Agentia Nationala de Integritate.

Reactia DNA la superimunitate: Parlamentarii judecati pentru coruptie ar putea fi achitati. Condamnatii - eliberati

Ulterior, Ambasada Olandei la Bucuresti a anuntat ca urmareste cu ingrijorare modificarile aduse Codului Penal de parlamentarii romani. Reactii similare au avut Comisia Europeana, si ambasadele Germaniei, SUA, Finlandei si Marii Britanii.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#proteste puslamale parlaent, #cod penal proteste superimunitate , #proteste