Statul da milioane de euro firmelor de avocatura

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 18:30
1217 citiri
Statul da milioane de euro firmelor de avocatura
Foto: Arhiva

Onorarii de milioane de euro sunt platite in fiecare an de ministerele si companiile nationale catre firme de avocatura, desi au propriile echipe de consultanti juridici.

Institutiile statului platesc sume de peste 3 milioane de euro unei firme care are 11 avocati, iar acest gen de contract nu este singular, scrie Ziarul Financiar citat de Mediafax.

In ultimul timp in urma unor licitatii organizate de institutiile statului au fost acordate contracte de milioane de euro pentru firme cu cinci-zece avocati.

Pe lista firmelor se afla Ratiu & Ratiu, care are un contract cu o valoare de 13,5 milioane de lei plus TVA (3,2 milioane de euro), pentru o perioada de 26 de luni.

Firma Mihalcescu & Asociatii, formata din avocati care au fost coordonati de catre "parintele constitutiei", fostul senator PSD Antonie Iorgovan, a castigat anul trecut un contract de 7,5 mil. lei (1,8 mil. euro) de la CNADNR pentru "prestari servicii de consultanta, asistenta juridica si reprezentare.

Un alt contract mai mic, de 1,3 mil. lei (400.000 de euro) a fost atribuit unei firme formate din doi avocati - Pavel Daniel si Pavel Elvira - asociatii firmei Pavel si Asociatii, pentru acordarea de asistenta juridica pentru realizarea exproprierilor necesare executarii lucrarilor de reabilitare a "sectorului DN 24 limi ta de judet Galati-Vaslui pana la Crasna si DN 24B Crasna-Albita".

Contracte pentru exproprieri atrag insa si firmele mari de avocatura, cum s-a intamplat la inceputul acestui an cu firma Bostina & Asociatii, care a castigat licitatia pentru asigurarea serviciilor juridice de expropriere a proprietatilor aflate pe tronsonul Cernavoda - Medgidia al autostrazii spre Constanta.

Potrivit datelor de pe site-ul CNADNR, Bostina & Asociatii ar urma sa incaseze 350.000 de euro in decurs de sase luni pentru exproprierea a 760 de imobile situate pe o portiune de 19 kilometri ai viitoarei autostrazi.

Unul dintre cele mai mari contracte de asistenta atribuite in ultimii ani a fost cel pentru realizarea autostrazii Ploiesti - Brasov, castigat de consortiul format din firmele Louis Berger SAS, Louis Berger Group, Credinvest Finance International si Tuca Zbarcea & Asociatii.

Cele patru firme urmau sa incaseze aproape patru milioane de lei pentru elaborarea documentatiei si asistarea in procesul de atribuire a contractului de concesiune.

CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
#contracte milioane euro, #acordate firme avocatura , #contracte